Foto: Publicitates_foto_Stefans_Špicbergs
Latvijas Valsts svētku mēnesī dāvanu Latvijai arī šogad sagatavojuši jaunā dziedātāja Aleksandra Špicberga un horeogrāfs Agris Daņiļevičs – godinot Latvijas dabas skaistumu, tapusi neparasta videoglezna, kurā vienotā veselumā savijas balss un kustība.

Aleksandru plašāka publika iepazina pirms gada, kad Latvijas svētkos ikvienam tika dāvāts dziesmas "Rakstu rakstus" video.

Šoreiz savam stāstam Aleksandra izvēlējusies pasaules vokālās mūzikas pērli – Džulio Kačini "Ave Maria". "Nekas nav neiespējams, ja vien tu tici," stāsta Aleksandra. "Ja cilvēks tic, tad var ne vien dejot pa ūdens virsmu, bet veikt patiešām lielas lietas. Lai sasniegtu mērķi, ticībai jāliek klāt darbs, neatlaidība, vēlēšanās un spēja tikt pāri neveiksmēm. Neapstāties un turpināt. Latvijai ir svarīgs katrs cilvēks, arī vismazākais, jo katrs no mums spēj ļoti daudz. Mums katram jāpieliek pūles, lai visi kopā sargātu un mīlētu savu Latviju."

Video idejas autors un režisors ir horeogrāfs Agris Daņiļevičs. "Man prieks, ka esmu devis savu artavu šīs dāvanas tapšanā. Man prieks, ka ir tāda Aleksandra, caur kuru varu vairot prieku. Prieks, ka Latvijas dzimšanas dienā būs vairāk priecīgo," priecājas Daņiļevičs.

"Priecīgus svētkus un daudz laimes, Latvija!", šiem Agra Daņiļēvica vārdiem pievienojas visa video radošā komanda. Aleksandras ģimene saka paldies operatoram Jānim Dunkuram par iespēju katram piedzīvot klātbūtnes mirkli un dejot līdzās Aleksandrai, kā arī "Company NA" par tehnisko nodrošinājumu. Video skaņu celiņa tapšanā piedalījās pianiste Kristīne Šmite un skaņu režisors Edijs Gņedovskis.

Video "Ave Maria" tapšanas brīdī Aleksandra Špicberga ir 14 gadu vecumā. Aleksandra ir Rīgas Doma kora skolas audzēkne, valsts un starptautisku konkursu laureāte. 2015. gada nogalē izdots CD "Iepazīšanās". Aleksandra dejo grupā "Dzirnas" kopš 3 gadu vecuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!