Foto: Publicitātes foto
Par godu "Auļu" desmit gadu jubilejai grupa izdevusi kompaktdisku "Dižducis", kurā ir apkopoti iepriekšējo gadu programmu labākie skaņdarbi jaunā, mūziķa un komponista Kārļa Auzāna aranžējumā, kā arī viens pilnīgi jauns skaņdarbs, portālu "Delfi" informē grupas pārstāvji.

Diskā, kurš jau ir ceturtais "Auļu" albums, iekļautas 12 kompozīcijas, kuras izpilda "Auļi" kopā ar viesmāksliniekiem. Kopumā ierakstā piedalās 27 mūziķi. Skanisko pusi instrumentāli kuplina metāla pūšamie instrumenti un čelli Kārļa Auzāna vadībā, kā arī ģitārists Andrejs Grimms. Atsevišķas dziesmas izpilda Zane Šmite ar etnomuzikoloģēm, kā arī dažādu folkgrupu pārstāvji Andrejs Planders, Ernests Medenis un Viesturs Āboltiņš. Īpaši ir izceļamas dziesmas "Sējējs" ar Raiņa vārdiem Jura Kaukuļa izpildījumā, kā arī "Tāltālu", kuru kopā ar Auļiem izpilda mūziķis un dziedātājs no Madagaskaras - Kilema.

Albuma "Dižducis" aranžējumu autors Kārlis Auzāns saka: "Ideja bija izveidot pasaules mūzikas disku. Veidojot aranžējumus "Auļu" mūzikai man bija ļoti sarežģīts uzdevums, jo tas, ko viņi jau darījuši iepriekš, jau ir diezgan pilnīgs, un pie tā ir grūti kaut ko pielikt klāt vai atņemt nost."

Skaņu ieraksts šoreiz nav tapis ierastajā studijā, bet tika meklēts dabiskākais dūdu un bungu skanējums dažādās zālēs un baznīcās. Par "Auļu" lielajām bungām piemērotāko akustiku tika atzīta Rīgas Stradiņa universitātes Aula, kur arī gandrīz viss ieraksts tika sagatavots.

Disks tirdzniecības vietās pieejams no no 4.maija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!