Foto: DELFI
Rīgā notiek "European Blues Challenge 2014", kurš ir regulārs ikgadējs pasākums, kas pulcē kopā gan blūza cienītājus un mūziķus, gan festivālu un koncertu rīkotājus, medijus, aģentūras, ierakstu kompānijas un citus nozares profesionāļus. Video tiešraidi var vērot portālā "Delfi"

Rīgā ieradušies vairāk nekā 200 "European Blues Union" biedri, 80 mūziķi, kā arī fani no visas Eiropas.

Uz konkursa skatuves uzstāsies katras valsts nacionālā atlases konkursa uzvarētāji ar 20 minūšu programmu, kuru vērtēs starptautiska žūrija. Latviju pārstāvēs Vladislava Lavrinoviča grupa "Lavrix Band".

Paralēli konkursam Rīgā notiks "European Blues Union" ģenerālasambleja, savukārt blūza mūzikas interesentiem pirmo reizi būs iespēja iepazīties ar situāciju Eiropas blūza nozarē, apmeklējot izstādi "Blues Open Market", kurā piedalīsies vairāk nekā 50 blūza izdevniecības, mūziķi, mediji un organizācijas. Ieeja izstādē, uzrādot konkursa koncertu biļeti.

Eiropas blūza mūzikas galveno notikumu "European Blues Challenge" šogad rīko Latvijas Blūza atbalsta biedrība sadarbībā ar "European Blues Union" un partneriem. Pērn konkurss notika Tulūzā, bet pirms tam divus gadus - Berlīnē. Pērn Tulūzā Latviju pārstāvēja Ginta Žilinska trio, bet gadu pirms tam Berlīnē uzstājās grupa "Chehols".

Konkursa laureāti nesaņem naudas balvas vai kādus citus materiālus labumus, bet tiek uzaicināti sniegt apmaksātus koncertus vairākos lielākajos Eiropas blūza festivālos, kā arī saņem bezmaksas publicitāti Eiropas vadošajos mūzikas medijos. Šāda apbalvošanas sistēma, pēc Kalniņa teiktā, dod iespēju un stimulē mūziķus attīstīt savu profesionalitāti.

Par godu pasākumam ir izdots arī kompaktdisks, kurā atrodamas visu konkursu dalībnieku dziesmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!