Foto: Publicitātes attēli

Piektdien Liepājā ar īpašu koncertprogrammu oficiāli atklāta Latvijā jaunākā akustiskā koncertzāle "Lielais dzintars".

"Lielā dzintara" Lielās zāles atklāšanas koncertā piektdien piedalījās Liepājas simfoniskais orķestris galvenā diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā kopā ar solistiem Elizabeti Stridu, Jovitu Vaškevičūti, Mati Turi, Egilu Siliņu un Intu Dālderi.

Tāpat muzicēja arī Valsts akadēmiskais koris "Latvija", jauniešu koris "Kamēr…", Liepājas jauniešu koris "Intis" un Kurzemes filharmonijas kamerkoris "Ventspils", informē koncertzāles sabiedrisko attiecību speciāliste Elizabete Hartmanre. Šī pati koncertprogramma klausītājus priecēs arī sestdien.

"Jaunās koncertzāles "Lielais dzintars" akustika ir bezprecedenta veikums, kas ļaus mūziķiem strādāt visaugstākajā pasaules līmenī," Hartmene citē Liepājas Simfoniskā orķestra vadītāju Uldis Lipski.

Koncertzāle uzbūvēta Liepājā, Radio ielā 8. To projektējis austriešu arhitekts Folkers Gīnke. Koncertzāles arhitektoniskā koncepta pamatā ir Liepājas simbols – dzintars.

Vairāk nekā 14 000 kvadrātmetru plašajā astoņu stāvu ēkā ir trīs koncertzāles: lielā zāle ar 1010 skatītāju vietām, kamerzāle ar 200 vietām un eksperimentālā skatuve ar 150 vietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!