Foto: DELFI

Leģendārā latviešu grupa "Jumprava" šogad svin 30 gadu jubileju un, atzīmējot apaļo gadskārtu, izdod jaunu albumu "Laiks runā". Savukārt rudenī ar īpašu jubilejas koncertprogrammu grupa dosies tūrē pa Latviju, informē "Jumprava koncerti".

Grupas puiši otrdien, 13. maijā, pirmo reizi plašākai publikai prezentēja jauno albumu "Laiks runā". Tas ir kā grupas 30.gadu domu apkopojums. Albumā ir jaunas grupas dalībnieku komponētas dziesmas, kā arī no jauna ierakstītas iepriekš piemirstas melodijas.

Interesanti, ka tādas kompozīcijas kā "Kareivis", "Kur sākums", "Glāb" un citas pie grupas nonāca no fanu koncertierakstiem, kas veikti 80.gadu beigās, un līdz šim bija nepelnīti aizmirstas, norāda grupas pārstāvji.

Aigars Grāvers, kurš studijā strādāja pie albuma ierakstiem, apgalvo, ka "albumā nav kompozīcijas, kas tur atrastos tāpat vien, viss ir loģiski, secīgi, un kas svarīgi – bez banalitātes. "Laiks runā" ir albums ar stabilu vēstījumu un skatu nākotnē."

Savukārt jubilejas koncertu sesijas programma rudenī gaidāma ar retrospektīvu ievirzi – skanēs dziesmas no visa grupas darbības laika. Pēc septiņiem koncertiem Latvijas lielākajās pilsētās – Rēzeknē, Liepājā, Valmierā, Jelgavā, Jēkabpilī, Ogrē un Cēsīs, kā arī Rīgā koncertzālē "Palladium" – 13. un 14. novembrī.

Grupa "Jumprava" pārstāv elektroniskās mūzikas, sintīpopa un popmūzikas žanrus. Popularitāti un publikas mīlestību grupa iekaroja 80.gadu beigās, kad tās dziedātās dziesmas "Ziemeļmeita" un "Tālu aizgāja" cilvēkiem šķita īpaši tuvas un nozīmīgas. Kopumā grupa savā pastāvēšanas laikā izdevusi 11 albumus un ierakstījusi vairāk nekā 100 dziesmas.

Biļetes uz visiem "Jumprava 30" koncertiem pieejamas "Biļešu paradīze" kasēs. Biļešu cenas no 7 līdz 17 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!