Grupa "The Mundane" šī gada 20.martā atzīmēja 10 gadu pastāvēšanas jubileju, svētku koncertā grupa pirmatskaņoja arī dziesmas no šogad gaidāmā grupas otrā albuma, portālu "Delfi" informēja grupas pārstāvji.
Fotogalerija

Grupas skanējumu turpmāk koncertos papildinās mūziķis Andis Grīva. Tāpat skanējumam klāt nākuši jauni instrumenti - sintezators, mutes ermoņikas, sampleris un melodiāns.

Patlaban "The Mundane" sadarbībā ar Juri Pīlēnu uzņem video klipu un veic pēdējos sagatavošanas darbus topošajam albumam.

Kā atzīst paši grupas dalībnieki, ceļš līdz jaunajam materiālam ir bijis diezgan ilgs un darbietilpīgs. "Mūzikas ziņā vēlamies būt godīgi paši pret sevi," saka grupas vokālists Gatis Zaķis. "Negribam būt tie, kuri steigā sastrādā kaut ko tikai tāpēc, ka apkārtējie kaut ko sagaida no mums. Tamdēļ arī nevēlējāmies nākt atklātībā pirms nebijām pilnīgi pārliecināti, ka pašiem patīk un ir prieks."

Grupa "The Mundane" radās pirms desmit gadiem – 1998. gada martā – Tukumā, Sākotnēji grupa saucās "Poky", bet drīz vien ieguva savu tagadējo nosaukumu. Pirmais singls "In You" guva panākumus vairāku Latvijas radiostaciju topos.Viņu debijas albums "Klaji Meli" nāca klajā 2001. gadā, izdevniecības "Upe" paspārnē.

2001. gada vasarā "The Mundane" spēlēja grupas "Placebo" "Black Market Tour" koncertā Rīgā. 2002. gadā grupa saņēma Latvijas ierakstu kompāniju Gada balvu par labāko debiju, klips dziesmai "Nav viegli būt Tev" tika nominēts labākā mūzikas video kategorijā.

2005. gadā dziesmas "Kas Tāds" videoklips ieguva apbalvojumu festivāla "Lielais Kristaps" ietvaros, bet 2006. gadā izdeva singlu "Labrīt!", kas gruva panākumus vairāku Latvijas radiostaciju topos.

Grupas dzimšanas dienas pasākumā apmeklētāji uz ekrāna varēja vērot unikālus video kadrus no grupas vēstures – sākot ar naivo pirmā mēģinājuma ierakstu un beidzot ar dalību tādos jau sen vairs neeksistējošos raidījumos kā "Nošu spēles" un "Oranžā vanna". Vienreizējie materiāli uzradušies vienlaicīgi ar ideju organizēt dzimšanas dienas ballīti – paši grupas dalībnieki bija diezgan pārsteigti, ka kāda apputējusi VHS kasete satur teju trīs stundu garu video ar grupas vēsturi. Iespējams, šie kadri kombinācijā ar jaunākiem ierakstiem varētu kādreiz pārtapt kādā garākā materiālā par grupas vēsturi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!