Pēc 20 gadu darbības Skotijas grupā "Texas" tās līdere Šarlīna Spiteri (Sharleen Spiteri) izdos savu debijas solo albumu "Melody". Latvijā albums būs pieejams no 21.jūlija, portālu "Delfi" informē "Platforma Music/Pasadena Group Promotion" sabiedrisko attiecību vadītājs Jānis Penka.
Spiteri ir ne tikai visu albumā iekļauto dziesmu autore, viņa arī ir sava solo albuma producente, uzņemoties pilnīgu māksliniecisko vadību par katru skaņas niansi. Albumā "Melody" mūsdienu izpildījumā dzirdama 50.gadu soulmūzika, 60.gadu rokenrols un 'doo-wop', atgādinot klausītājiem, ka viņa to darījusi jau pirms jaunajām britu popdīvām - Eimijas Vainhausas, Adeles un Dafijas.

"Vienmēr esmu vēlējusies ierakstīt albumu Nensijas Sinatras stilā, taču 'Texas' karjeras laikā tas nebūtu bijis iespējams. 'Texas' vienmēr būs mana ģimene, taču pēc 2005.gada albuma 'Red Book' mēs vienbalsīgi nolēmām pievērsties savām lietām. Laikā, kad notika lielas pārmaiņas manā personīgajā dzīvē [pēc 10 gadu kopdzīves Spiteri šķīrās no savas meitas tēva], biju izvēles priekšā, ko tālāk iesākt ar savu dzīvi. Grupas biedri atbalstīja manu izvēli ierakstīt solo albumu," stāsta Spiteri.

Dziedātāja savu debijas solo albumu salīdzina ar tādu mūziķu skanējumu kā Nensija Sinatra, Lī Heizelvuds, Džonijs Kešs, Elvis Preslijs un "The Righteous Brothers". Albumā Spiteri arī "atzīstas mīlestībā" britu komponistam, Džeimsa Bonda tēmas autoram Džonam Berijam un apliecina cieņu saviem franču elkiem Seržam Geinsbūram un aktrisei Fransuāzai Ardī.

Albums ierakstīts Glāzgovā, Londonā un Spānijā. Dziesma 'It Was You' tapusi kopā ar producentu Bernardu Batleru, savukārt dziesmā 'I'm Gonna Haunt You' dzirdams retroroka grupu "The Kaisers" un "Los Straitjackets" ģitārists Kaizers Džordžs.

Singls 'All The Times I Cried'

"Universal Music" piedāvā albumā iekļautās dziesmas 'That Was A Lie' bezmaksas lejupielādi šeit.

Grupa "Texas" izveidojās Skotijas pilsētā Glāzgovā 1988.gadā, kļūstot par vienu no veiksmīgākajām grupām popmūzikā deviņdesmitajos gados. Dekādē, kad mūzikā dominēja rokgrupas ar stipro dzimumu priekšgalā, "Texas" izdevās kļūt par spēcīgu daiļā dzimuma alternatīvu, pārdodot albumus 15 platīna disku statusā un izdodot 13 Lielbritānijas "Top10" hitus, tostarp tādu mūsdienu popmūzikas klasiku kā 1989.gada debijas hitu 'I Don't Want A Lover' un vēlāko gadu 'Say What You Want' un 'Summer Son'. Pateicoties veiksmīgi ieguldītai nopelnītajai naudai, Šarlīna Spiteri kļuvusi par bagātāko Skotijas šovbiznesa sievieti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!