Foto: DELFI
Portāls "Delfi" piedāvā noklausīties interviju ar šī gada Lielās Mūzikas balvas laureāti nominācijā Gada debija – jauno operas mākslinieci Guntu Davidčuku. Intervija notika vēl pirms balvas saņemšanas radio "Naba" ēterā. Interviju vada Katrīna Teivāne.

Intervija ar Guntu Davidčuku

$sound_file = 'http://www.delfi.lv/temp/audio/IntervijaGuntaDavidcuka.mp3'; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Intervijā jaunā dziedātāja stāsta par savām spilgtākajām operas lomām izrādēs "Verters" un "Masku balle", kurās viņa tikusi pamanīta un nominēta Latvijas valsts augstākajam apbalvojumam mūzikā. Gunta Davidčuka intervijā atklāj savas Sofijas lomas raksturu no operas "Verters" un stāsta, ka mīl tieši to mūziku, kas konkrētajā brīdī jādzied.

Uz jautājumu, kādas ir dziedātājas sapņu lomas, viņa atbild: "Tas nav tik vienkārši, mums katram ir savs balss tips. Es domāju, ka es nekad nevarēšu savu šobrīd mīļāko lomu – Tatjanu "Jevgēņijā Oņeginā", jo tas nav manam balss tipam. Bet es gaidu, kad mana balss būs tā nobriedusi un es varēšu sākt dziedāt tās sievietes, kas cieš. Man tik ļoti gribās atklāt tās sāpes un mīlestības dziļumu."

Tāpat intervijas laikā Gunta Davidčuka atklāj dažādus operas noslēpumus, kura ir grūtākā operas valoda, cik liela loma šajā mākslā ir suflieriem, kur un kā operas mākslinieki ievingrina savas balsis un cik liela nozīme dziedātājas profesionālajā izaugsmē ir laikmetīgajai pašmāju komponistu mūzikai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!