Foto: Publicitātes foto

Siguldas Opermūzikas svētku Galā koncerts šogad būs īpaši grezns, jo tāda solistu buķete vienā koncertā, kādu piedzīvosim 3.augustā, ir reta parādība, informē organizatori.

Līdz ar pasaulē vispieprasītāko un visvairāk dziedošo tenoru Marčello Alvarezu (Argentīna) mūs priecēs izcilie baritoni Pjērs Īvs Privo (Francija) un Vitorio Vitelli (Itālija), izcilais gruzīnu soprāns Iano Tamar, augstvērtīgais tenors Filipe Do (Francija) un virkne pašmāju izcilnieku. 'Delfi' uz sarunu aicināja Vitorio Vitelli, par kuru kolēģi saka - viņa balss ir fenomenāla.


Ar ko vasaras sezonas ikdiena pieprasītam operdziedātājam atšķiras no citām sezonām?

Atšķirīgais ir formātā - notiek vasaras operas festivāli, kas ir nedaudz atšķirīgs izpausmes veids, jo tie tiek radīti plašākai auditorijai.

Siguldā būsiet atkārtoti - kas šajā romantiskajā pilsētā Jūs piesaista?

Kad 2012.gadā piedalījos "Traviatā", lielākā daļa mēģinājumu notika Rīgā, un ar nepacietību gaidīju, kad nonākšu Opermūzikas svētku vietā Siguldā. Lai arī strādāt sanāca tikai pašā pilī, iespaidi bija spilgti - tā ir fantastiska vieta, kas pārpildīta ar maģisku atmosfēru.

Cik daudz izdodas redzēt no tām pilsētām, kurās uzstājaties?

Kad biju jaunāks, krietni vairāk laika pavadīju, lai apskatītu vietas, kurās sanāca strādāt. Tagad darbs paņem vairāk enerģijas, un es cenšos pavadīt pēc iespējas vairāk laika atpūšoties.

Kuras izrādes Jums šķiet visiespaidīgākās un veiksmīgākās? Kuras ir sirdij tuvākās?

Viennozīmīgi "Aīda", kurā  nesen dziedāju, ir viena no visinteresantākajām operām, ko izpildīt publikai. Taču manas mīļākās ir tādas introspektīvās operas kā "Makbets", "Simons Bokanegra" vai "Otello".

Vai esat vairāk klasisko vai avangarda uzvedumu piekritējs?

Šo jautājumu savas karjeras laikā saņemu ļoti bieži! Operā man ir svarīga ideja un stāsts. Es dodu priekšroku inteliģentam iestudējumam, nevis konkrētam stilam.

Kuras opermūzikas pasaules personības Jūs iedvesmo?

Kad esi jauns dziedātājs, ir nepieciešams paraugs vai elks. Tagad es izdzīvoju posmu, kurā cenšos sevi pieņemt tādu, kāds esmu. Taču, lai apmierinātu jūsu ziņkāri, varu teikt, ka mani iedvesmas avoti ir bijuši tādi izcili operas dziedātāji kā Titta Ruffo, Bastianini un Cappucilli.

Biļetes uz koncertiem iespējams iegādāties "Biļešu paradīze" tīklā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!