13.novembrī klajā nāks albums, kurā būs apkopotas 27 leģendārās grupas "Beatles" dziesmas, kas Lielbritānijā un ASV bijušas mūzikas topu pirmajā vietā. Disku klajā laidīs "EMI Worldwide".
"EMI Recorded Music" vadītājs Kens Berijs saka: ""Beatles" ir ietekmīgākā grupa populārajā mūzikā, un nevienai citai grupai nav bijuši tik lieli panākumi čārtos."

"Viņu mūzikai ir bijusi bezprecedenta ietekme uz tik daudzu cilvēku dzīvēm un kultūru visā pasaulē. Viņu dziesmas šodien ir tikpat dzīvas un mūsdienīgas kā toreiz, kad tika ierakstītas," atzīst Berijs.

Atlasot dziesmas albumam "1", EMI Records" kopā ar ASV kompāniju "Capitol Records" izvēlējās dziesmas, kas bijušas pirmajā vietā vai nu "Record Retailer" čārtā Lielbritānijā vai "Billboard" čārtā ASV.

No 1963.gada maija līdz 1969.gada jūlijam "Record Retailers" čārta pirmajā vietā pabija 17 "Beatles" hiti. Savukārt ASV no 1964.gada februāra līdz 1970.gada jūnijam 20 grupas singli sasniedza "Billboard" čārta augstāko pozīciju.

Tajā pašā dienā tiks atvērta "Beatles" jaunā oficiālā mājas lapa www.thebeatles.com. Pēdējo gadu laikā šai grupai tikušas izveidotas neskaitāmas neoficiālas mājas lapas, un tika izteikti dažādi minējumi par to, kad "Beatles" izveidos paši savu mājas lapu. Tagad tā beidzot ir gatava, un Internetā būs aplūkojama no 13.novembra.

www.thebeatles.com izveidē ar savām radošajām idejām piedalījušies Pols Makartnijs, Džordžs Harisons, Ringo Stārs un Joko Ono, kā arī tādi pazīstami Interneta mājas lapu veidotāji kā "Apple Corps Ltd", "Abbey Road Interactive" un "EMI Records".

Albumā "1", iekļautas šādas dziesmas:
“Love Me Do”,
“From Me To You”,
“She Loves You”,
“I Want To Hold Your Hand”,
“Can't Buy Me Love”,
“A Hard Day's Night”,
“I Feel Fine”,
“Eight Days A Week”,
“Ticket To Ride”,
“Help!”,
“Yesterday”,
“Day Tripper”,
“We Can Work It Out”,
“Paperback Writer”,
“Yellow Submarine”,
“Eleanor Rigby”,
“Penny Lane”,
“All You Need Is Love”,
“Hello Goodbye”,
“Lady Madonna”,
“Hey Jude”,
“Get Back”,
“The Ballad Of John And Yoko”,
“Something”,
“Come Together”,
“Let It Be”
“The Long and Winding Road”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!