Foto: Publicitātes foto
Grāmatā "100 populārākās latviešu dziesmas bērniem 1.daļa" apkopotas visu laiku populārākās dažādu latviešu komponistu dziesmas, kuras bijušas pieprasītas dažādos laikos un ir neatņemama sastāvdaļa jauniešu un bērnu pasākumos arī šodien. Šīs dziesmas skan bērnudārzos, skolās un pašdarbības ansambļu koncertos.

Daudzu no grāmatā iekļautajām dziesmām notis izdotas pirmo reizi. Grāmatā apkopotas dziesmas no Latvijas Radio pasakām, kā arī animācijas filmām, teātru izrādēm un kinofilmām, starp kurām ir "Sprīdītis", " Brēmenes muzikanti", "Velniņi", "Emīls un Berlīnes zēni", "Zaķīšu pirtiņa", "Vinnijs Pūks un viņa draugi", "Ness un Nesija", "Pauks un Šmauks", "Neparastie rīdzinieki", "Ziemassvētku jampadracis", "Meža gulbji" un citi muzikāli dramatiski darbi.

Starp 100 dziesmām ir gan pazīstamas tautasdziesmas, gan arī Raimonda Paula, Imanta Kalniņa, Zigmara Liepiņa, Jāzepa Vītola, Arvīda Žilinska, Valta Pūces, Mārtiņa Brauna un Renāra Kaupera dziesmas ar Raiņa, Imanta Lasmaņa, Ojāra Vācieša, Ineses Zanderes, Jāņa Petera, Ziedoņa Purva, Guntara Rača, Kārļa Vērdiņa un citu dzejnieku vārdiem. Notis sagatavojusi Juta Bērziņa, bet grāmatas dizainu veidojis mākslinieks Guntars Ošenieks.

Kopumā plānots izdot piecas dziesmu grāmatas, apkopojot nozīmīgākās latviešu komponistu dziesmas, kuras pēdējo 100 gadu laikā sarakstītas, īpaši domājot par mazajiem klausītājiem. Maija beigās grāmata būs pieejama komplektā ar bērnu dziesmu izlases CD.

Grāmatu "100 populārākās latviešu dziesmas bērniem 1.daļa" par īpašu jubilejas cenu varēs iegādāties ikviens, kurš rīt, 9.maijā, dosies apmeklēt Latvijas Radio bērnu popgrupas "Dzeguzīte" 45.jubilejas koncertu. Grāmata pieejama "Jāņa Rozes" grāmatnīcās, kā arī to iespējams pasūtīt "MicRec" mājaslapā vai rakstot uz "info@micrec.lv".

Nošu sērijā "100 populārākās dziesmas...." līdz šim izdotas septiņas nošu grāmatas. Starp tām ir grāmatas ar populārākajām Raimonda Paula, Mārtiņa Freimaņa, Guntara Rača, grupas "Līvi" dziesmām, kā arī Ziemassvētku dziesmām un latviešu tautasdziesmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!