Piektdienas vakarā Dzintaru koncertzālē izskanēja brīnišķīgās saksofonistes Kendijas Dalferes koncerts. Gandrīz divas stundas māksliniece priecēja Latvijas publiku gan ar vecām, gan jaunām dziesmām.
Koncertzāle bija pārpildīta, - visas biļetes bija izpārdotas, - vēl pirms koncerta pie koncertzāles kasēm stāvēja daudzi koncertā iekļūt gribētāji.

Sestdienas rītā Kendija Dalfere devās uz Igauniju, lai vakarā uzstātos ar koncertu Pērnavā, kur to apmeklēja vairāk kā seši tūkstoši cilvēku.

Baltijas valstīs māksliniece bija pazīstama galvenokārt pēc slavenā hita “Lily Was Here”, ko viņa ierakstīja kopā ar Deivu Stjuartu no “Eurythmics”. Uzzinot, cik šī kompozīcija iemīļota mūsu publikas vidū, Dalfere šo dziesmu iekļāva koncerta programmā speciāli Latvijas skatītājiem.

Ar to viņa iekaroja klausītāju pirmās neviltotās simpātijas. Kā atzina mākslinieces menedžeris: "Parasti savos koncertos mēs šo skaņdarbu neizpildām, bet Latvija ir izņēmums".

Lai gan varētu likties, ka šāda stila mūzikas koncertā skatītājiem sēdvietas pieklātos atstāt tikai pēc koncerta beigām, tā nebūt nebija. Koncerta kulminācijā, kuru māksliniece prata panākt ne tikai ar savu virtuozo spēli lieliskās grupas pavadījumā, bet arī uzturot dzīvu kontaktu ar publiku, skatītāji bija piecēlušies kājās, lai turpat pie saviem krēsliem pakustētos funky stila ritmos un piedziedātu norādītās frāzes.

Mūziķe spēlē saksofonu jau no septiņu gadu vecuma, iedvesmojoties no sava tēva džeza tenora Hansa Dalfera. Četrpadsmit gadu vecumā viņa nodibina grupu "Funky Stuff".

Dalfere uzstājusies kopā ar tādām slavenībām kā Deivu Stjuartu, Vanu Morrisonu, "Pink Floyd", Deividu Sanbornu, Prinsu un citiem. Pēc sava pirmā debijas albuma "Saxuality", kas tika nominēts "Grammy" godalgai, mūziķe ar lieliem panākumiem turpina izdot jaunus albumus.

Viņas ceturtais albums "For The Love Of You", kas tika izdots 1997.gadā, vairāk nekā četrpadsmit nedēļas noturējās "Billboard" topu virsotnēs. Dalfere tiek uzskatīta par vienu no labākajām saksofonistēm pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!