Foto: Publicitātes foto
6. novembrī plkst. 19 Sv. Pētera baznīcā notiks Latvijas Radio kora 75 gadu jubilejas atklāšanas koncerts "Canticum Canticorum" jeb "Augstā dziesma", kurā izskanēs gan jaundarbi, gan Tuvo Austrumu tautas mūzika un improvizācijas.

Kā portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji, tajā piedalīsies: Latvijas Radio koris, ansamblis "Sarband" (Vācija/Tuvie Austrumi), diriģents Kaspars Putniņš. Koncerts ir ne tikai kora jubilejas atklāšanas pasākums, bet tas ir arī iekļauts Borisa un Ināras Teterevu mākslas programmā "TÊTE-À-TÊTE 2015", kā arī noslēdz jaunās mūzikas festivālu "Arēna".

Latvijas Radio kora diriģents Kaspars Putniņš stāsta: ""Canticum canticorum" ir vairāku gadu garumā auklēta koncertprogramma, kurā mēs – profesionāls ziemeļeiropiešu koris, 4 mūziķi no Tuvajiem Austrumiem un 5 komponisti, kas pārstāv šos divus reģionus – esam radījuši skaņu gleznu, kurā ir integrēti gan Rietumu profesionālās mūzikas, gan Tuvo Austrumu mūzikas tradīcijas, skaņa un muzicēšanas principi. Darba centrā ir Zālamana Augstās dziesmas fragmenti no Vecās Derības, kas ir gan kristiešu, gan jūdu un musulmaņu kultūras pamatos. Augsto dziesmu esam izvēlējušies arī tāpēc, ka šī dzeja ir nepārspēts mīlestības poēzijas meistardarbs, kurš personīgi uzrunā jebkuru cilvēcisku būtni."

Ansamblis "Sarband" – Mustafa Doans Dikmens, balss (Turcija); Efstratios Psaradellis, kemanča (Grieķija); Salahs Edins Maraka, kanuns (Jordānija); Vladimirs Ivanovs, perkusijas (Bulgārija/Vācija). Komponisti: Santa Ratniece, Mārtiņš Viļums (Latvija), Lasse Toresens (Norvēģija), Toivo Tulevs (Igaunija), Bušra Elturka (Libāna/ Lielbritānija).

Koncerts iekļauts Borisa un Ināras Teterevu mākslas programmā "TÊTE-À-TÊTE 2015", piedāvājot sabiedrībai jaunus vērienīgus projektus – arī Eiropas mēroga laikmetīgās kultūras notikumu sēriju, iezīmējot sākumu ceļojumam uz topošo Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeju. Šajā laikā noritēs jau par tradīciju kļuvušās "TÊTE-À-TÊTE" sarunas un divas starptautiskas mākslas konferences.
Latvijas Radio koris novembrī svinēs savas radošās darbības 75 gadu jubileju, piedāvājot klausītājiem četras stilistiski dažādas programmas, kuras izskanēs no 6. līdz 28. novembrim Rīgā, Jūrmalā, Cēsīs un Rēzeknē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!