Foto: DELFI
Festivāla "Positivus" organizatori izziņojuši festivāla galveno mākslinieku, kuri uzstāsies uz "Tele2" un "Nordea" skatuvēm, uzstāšanās laikus.

No 25. aprīļa tirdzniecībā ir pieejamas vienas dienas "Positivus" festivāla biļetes, kuras cena ir 21 lats.

Piektdien, 19. jūlijā, festivālu uz "Tele2 skatuves" atklās Austrijas instrumentāli ambientais tehno trio "Elektro Guzzi", savukārt vēlāk uzstāsies dziedātāja no Igaunijas Iiris un kanādiešu elektro panku duo "Crystal Castles". Kā galvenie uz "Tele2" skatuves uzstāsies vieni no šīs vasaras "Positivus" festivāla gaidītākajiem māksliniekiem "Noah and the Whale", vēsta festivāla rīkotāji.

Savukārt uz "Nordea" skatuves piektdien, 19. jūlijā, uzstāsies "Twenty One Pilots" no ASV, viena no šī gada daudzsološākajām jaunajām britu roka grupām "Palma Violets", kā arī leģendārā pašmāju muzikālā apvienība "Zodiaks".

Sestdien, 20. jūlijā, galvenais mākslinieks uz "Tele2" skatuves būs sen gaidītie "Sigur Rós". Tāpat uz "Tele2" skatuves uzstāsies viena no šā brīža aktuālākajām indie rokgrupām "Imagine Dragons", latviešu 90. gadu kulta grupa "Jauns mēness" un dziedātājs Willy Moon.

"Nordea" skatuves programmu sestdien atklās "Team Ghost", kuri meistarīgi apvieno elektronisku un roka skanējumu. Savu dalību apstiprinājusi arī britu elektropopa, indī un sintīpopa māksliniece Charli XCX un amerikāņu mūziķis un komponists Džons Grants.

Savukārt svētdien, 21. jūlijā, kā festivālu noslēdzošie mākslinieki uz "Tele2" skatuves uzstāsies viena no pēdējo gadu kritiķu visaugstāk atzītajām mūsdienu grupām "The XX". Festivālā atgriezīsies "Two Door Cinema Club", kuri šobrīd pamatoti dēvējami par indī popa grandiem. Uz "Tele2" skatuves svētdien uzstāsies arī jaunais un daudzsološais mākslinieks Maikls Kivanuka, aktuālā indie folk mākslienieks Toms Odejs un Velsas alternatīvā indī roka grupa "The Joy Formidable".

Trakulīgie Kalifornijas disko panki un indī rokeri "!!!" (parasti izrunā kā "chk chk chk") būs galvenie svētdienas "Nordea" skatuves mākslinieki. Tāpat svētdienas "Nordea" skatuves programmā būs arī viena no Dānijas panākumiem bagātākajām alternatīvā folka, popa un roka grupām "Efterklang", Ņujorkas pop-rock apvienība "Darwin Deez", mūzikas kritiķu atzītie "Suuns" un noslēpumaini intriģējošā elektronikas apvienība no Anglijas "No Ceremony".

Piektdien festivāla teritorija tiks atvērta pulksten 12 un darbosies līdz pat pirmdienas, 22. jūlija, pulksten 2 naktī. Telšu pilsētiņa darbosies jau no ceturdienas, 18. jūlija, pulksten 17 un būs atvērta līdz pat pirmdienas, 22. jūlija pulksten 16.

Tirdzniecībā pieejamas arī "Positivus" festivāla dienas biļetes, tādējādi nodrošinot iespēju biļetes iegādāties arī uz konkrētu dienu – tās cena ir 21 lats. Ar piektdienas biļeti festivāla teritorijā varēs uzturēties no 19. jūlija pulksten 12 līdz 20. jūlija pulksten 5 no rīta, ar sestdienas biļeti – no 20. jūlija 9 līdz 21.jūlija 5 no rīta, savukārt ar svētdienas biļeti no 21. jūlija pulksten 9 no rīta līdz 22. jūlija plkst. diviem naktī.

Trīs dienu biļete (bez telts vietas) maksā 37 latus, bet trīs dienu biļete ar telts vietu maksā 41 latu. Tuvojoties festivālam, biļešu cena augs. Festivāla biļetes iespējams iegādāties www.positivusfestival.com, "Biļešu Serviss" kasēs, kā arī vairāk nekā 100 "Nordea" bankomātos visā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!