Foto: Publicitātes foto
Pirms koncerta Rīgā, klubā "Nabaklab", 7. aprīlī interviju Radio "Naba" ēterā sniegs leģendārās Ņujorkas post-punk grupas "Swans" ilggadējā dalībniece, komponiste un māksliniece Jarboe, portālam "Delfi" pavēstīja koncerta organizatori.

Intervijas sākums - 17:30, savukārt uz skatuves māksliniece kāps ap 22:00.

Dziedātāja Jarboe grupai "Swans" pievienojās dažus gadus pēc grupas dibināšanas 1986. gadā, un palika tās sastāvā līdz pat "Swans" izjukšanai 1998. gadā. Jarboe joprojām tiek uzskatīta par vienu no leģendārās "Swans" līderiem.

Jarboe solo karjera sākās vēl esot grupas "Swans" sastāvā un viņas pirmais albums "Thirteen masks" iznāca 1991. gadā. Kopš tā laika Jarboe izdevusi vairāk kā 13 albumus, sadarbojusies ar tādiem mūziķiem kā "Neurosis", "A Perfect circle", "Skin" un daudziem citiem, kā arī devusies neskaitāmās koncerttūrēs. Rīgā "The Living Jarboe" uzstājās 2004. gadā.

Šajā koncerttūrē kopā ar Jarboe uz "Nabaklab" skatuves kāps mūziķi no grupām "Inswarm", "Cobalt", "Batillus" un "Hull".

Iesildītāju statusā būs dzirdama ASV psychedelic black metal grupa "Nachtmystium".

Klubs "Nabaklab" tapis bufetes "Gauja" un Universitātes Radio Naba sadarbības rezultātā, un apmeklētājiem durvis vēra aprīļa sākumā. Jaunais klubs atrodas Rīgas centrā, Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12.

Koncerts DELFI afišā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!