Foto: Mārcis Baltskars
"Rīgas A Cappella festivāla" noslēguma koncertā 23. oktobrī plkst. 18.00 Rīgas Reformātu baznīcā uzstāsies koris "Kamēr…" un diriģents Jānis Liepiņš, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Kā uzsver "Rīgas A Cappella festivāla" pārstāvji, jauniešu koris "Kamēr..." ir unikāla un vienreizēja parādība Latvijas un pasaules mūzikas vidē, savā darbībā koris atstājis neizdzēšamas pēdas a cappella mūzikā. Koris savu īpašo skanējumu ieguvis, gadiem meklējot un izkopjot sev raksturīgo muzicēšanas veidu un izteiksmes līdzekļus, kur vienlīdz svarīga ir emocionālā pašatdeve, tā arī visstingrākie kritēriji izpildījuma vokālajai kvalitātei. To raksturo arī kora nosaukumā iekodētā daudzpunkte – kamēr esam jauni, tikmēr viss ir iespējams un sasniedzams.

Pēdējos gadus "Kamēr..." strādā ar īpaši sev radītām programmām, tādējādi gūstot unikālu repertuāru un papildinot a cappella kora mūzikas literatūru ar izcilu komponistu darbiem. Spilgtākos no savu programmu skaņdarbiem koris atskaņos "Rīgas A Cappella festivāla" noslēguma koncertā Reformātu baznīcā.

Jau ziņots, ka "Rīgas A Cappella festivāls" norisināsies no 21. līdz 23. oktobrim. Festivāla viesi būs vokālā grupa "The Real Group", kas sniegs koncertu 22. oktobrī koncertzālē "Palladium". Festivāla atklāšanas koncertā koncertzālē "Palladium" uzstāsies inovatīvā vokālā grupa "Postyr" no Dānijas un vairāki Latvijas mākslinieki ar novatoriskiem mūzikas projektiem. Festivāls savos koncertos iepazīstina ar a cappella žanra daudzveidīgumu, piedāvā Latvijas un pasaules izcilāko izpildītāju priekšnesumus. "Rīgas A Cappella festivāla" mērķis ir radīt spilgtas, radošas un progresīvas idejas, dot pozitīvus impulsus kopējai Latvijas vokālās mūzikas attīstībai.

Biļetes uz "Rīgas A Cappella festivāla" koncertiem pieejamas "Biļešu servisa" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!