Līgatnes 'Ratniekos' notikušā festivāla 'Laba Daba 2014' otrās dienas gaidītākās grupas bija 'Zig Zag', 'K. Remonts' un Lee 'Scratch' Perry (UK/JAM).

Svelmainās otrās dienas vakarā festivāla apmeklētāji pulcējās pie nopietna kaluma mūziķiem - gan pašmāju veterāni, gan ārzemju zvaigznes priecēja skatītāju tūkstošus. Līdzās hedlaineriem uzstājās arī latviešu grupas 'Dzelzs Vilks', 'Momend', 'Alis P' un 'Das Sonntags Legion', kā arī igauņu un somu kopprojekts 'Pastacas', zviedri 'Abdoulaye Camara' un 'Theodor Bastard' no Krievijas.

Kā vieni no gaidītākajiem otrās dienas māksliniekiem uz festivāla galvenās skatuves tika sagaidīti 'Zig Zag'. Diemžēl - pretēji solītajam - festivālā neieradās un grupai nepievienojās Gvido Linga. Šī vai cita iemesla dēļ grupas sniegums neatbilda gaidītajam - tas gan tehniski, gan emocionāli bija vājš un arī nostaļgijas moments piesaistīja tikai nelielu publikas daļu. Par nožēlu jāatzīst ka šī uzstāšanās bija viena no retajām - tādu tiešām bija maz - festivāla neveiksmīgākajām epizodēm.

Toties to ar uzviju kompensēja 'K. Remonts'. Pēc diviem atkalapvienošanās koncertiem šogad - aprīlī koncertzālē 'Palladium' un jūlijā 'Positivus' festivālā - grupa ir manāmi saspēlējusies, proti, pārdesmit gadus ilgušo pārtraukumu vairs nevar just nevienā aspektā. Izpildīdami gan savas slavenākās dziesmas, gan arī tās, kuras netika spēlētas iepriekšējos divos koncertos šogad, grupa sajūsmināja fanus, kuri nekautrējās savu patiku izrādīt ar skaļām ovācijām. Kā viessolists dziesmām, kuru oriģinālversijās dzied vīrieša vokāls, tika aicināts dziesminieks Imants Daksis - arī viņa performance bija augstā līmenī. Jura Kroiča, Kaspara Tobja, Ginta Solas un Ievas Akurateres kopīgi radītā maģija padarīja viņu koncertu par vienu no ievērojamākajiem visā festivālā.

Noteikti jāatzīmē Lee 'Scratch' Perry uzstāšanās - 1936. gadā Jamaikā dzimušais mūziķis ir viena no harizmātiskākajām un atpazīstamākajām personām mūzikā. Īstens regejs pieredzes bagāto mūziķu izpildījumā aizrāva lielu daudzumu skatītāju. Tāpat jāuzteic arī 'Dzelzs Vilks', kuru koncerts kā jau vienmēr bija pilns enerģijas un prieka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!