Festivāla "Laba daba" organizatori šogad īpaši aicina festivāla viesus, kuri uz festivālu brauc ar automašīnām, uz Ratniekiem doties laicīgi, jo Vidzemes šosejas remontdarbu dēļ, varētu veidoties sastrēgumi.

Vidzemes šosejas jeb ceļa ''A2 Rīga-Sigulda-Igaunijas robeža (Veclaicene)" remontdarbi ilgst jau no vasaras sākuma un ir ļoti apjomīgi. No Rīgas līdz Siguldai tiek remontēti vairāk nekā desmit kilometri četrās joslās. Šosejas segums virzienā no Rīgas tiek atjaunots arī Siguldas pilsētas teritorijā. Sākot no tirdzniecības centra "Raibais suns" līdz krustojumam ar Pulkveža Brieža un Zinātnes ielu.

Savukārt to festivālu viesu ērtībām, kuri uz festivālu izlēmuši doties ar vilcienu vai autobusu, atlikušo 12 km līdz Ratniekiem mērošanai tiek organizēts speciāls festivāla autobuss. Autobuss brauks no Siguldas dzelzceļa stacijas līdz festivāla norises vietai - Ratniekiem. Pēc starppilsētu autobusa un vilcienu piestāšanas stacijā, "Laba daba" organizētos autobusus varēs atpazīt pēc "Laba daba" uzrakstiem, stāsta organizatori.

Brauciens vienā virzienā izmaksās 2.20 eiro. Konkrēti speciālo autobusu laiki netiek publicēti, jo tie aties pēc katra vilciena pienākšanas un tiks pielāgoti cilvēku plūsmai. Atpakaļ izbraukšana no festivāla uz Siguldu būs no galvenās ieejas pie biļešu kasēm. 

Pāris braucieni tiek organizēti arī virzienā Rīga ("Origo") - Ratnieki, šo braucienu laikus un cenas var atrast festivāla mājas lapā, sadaļās "nokļūšana" un ""Labas dabas" autobuss". Tāpat mājas lapā var atrast arī vilcienu atiešanas laikus, vietas GPS koordinātas un karti.

Atminoties aizvadītā gada festivāla sastrēgumus, šogad nedaudz tiek mainīta satiksmes organizācija uz vietas festivālā. Festivāla rīkotāji lūdz viesiem ievērot pagaidu ceļa zīmes, kas norāda uz apstāšanās uz stāvēšanas ierobežojumiem, kā arī ievērot virziena, maršruta maiņas izbraukšanai no festivāla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!