Foto: Publicitātes foto
No 31. jūlija līdz 2. augustam mūzikas festivālā "Laba daba" visiem labas mūzikas un kvalitatīvas atpūtas cienītājiem būs iespēja trīs dienu garumā baudīt vairāk nekā septiņdesmit grupu, muzikālo apvienību un dīdžeju uzstāšanos.

Arī šogad, gatavojoties festivālam, radio "Naba" piedāvā intervijas ar "Laba daba" māksliniekiem, kuri stāstīs gan par paveikto, gan par nākotnes iecerēm. Skaidrs, ka viss jauktā kora "Aura" kolektīvs radio Naba studijā neietilptu, bet trīs no tā dalībniekiem  - Sanda, Līga un Toms - atnāca ciemos uz pirmsfestivāla sarunu.

No publikas uz skatuvi

Pirms diviem gadiem festivāla "Laba daba" organizētāju vēlme iekļaut pasākumā kora uzstāšanos, šķita kas neparasts, tomēr koris "Aura" pārliecinoši iesāka festivāla otro dienu, līdzīgu pieeju solot arī šoreiz: "Gatavojamies iedot festivālam īstās emocijas, otrais rīts parasti sākas lēni. Ir pļaviņa, skatuve, skan dziesmas un tu jūti, ka, jā, otrā diena ir sākusies".

To, ka arī klausītājiem būs iespēja dziedāt un dejot līdzi, var apliecināt arī Toms, kurš pats pirms diviem gadiem vēl vēroja kora uzstāšanos no malas, bet nu pats aktīvi darbojas dziedātāju rindās. "Pirms diviem gadiem nedziedāju korī, bet biju kā skatītājs un domāju, cik nenormāli forši būtu tā dziedāt korī un festivālā un nu arī to darīšu! Mums ir diriģents, kas māk izdarīt tā, lai visi nevis vienkārši sēž, bet aktīvi iesaistās", viņš piebilst.

Desmit centimetri

Uz festivālu "Laba daba" dosies aptuveni piecdesmit kora dalībnieku, kuri kopā ar diriģentu Edgaru Vītolu sarūpējuši daudzveidīgu programmu. Ir plāns dziedāt ne tikai latviešu dziesmas, bet arī tautas dziesmu apdares un vairumam no tām visi patiešām spēj paturēt prātā tekstus: "Kora vidū ir cilvēki, kas zina visu, pārsteidzoši, ka pirms pieciem gadiem pāris reizes dziedāta dziesma ir tā iesēdusies atmiņā! Mums ir diezgan plašs profils, dziedam garīgo mūziku, bijusi sadarbība arī ar grupu "Jumprava".

Arī Dziesmusvētku obligātajā repertuārā ienāk jaunas vēsmas", par "Auras" ikdienu aizrautīgi stāsta sarunas viesi, pie reizes piebilstot, ka katrs jaunais korists vispirms saņem nošu mapi, kas ir vismaz desmit centimetrus bieza un ar savstarpēju uzrunu 'zaķīši' nekad nevar kļūdīties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!