Foto: Publicitātes foto

Mūziķis Laimis Rācenājs par godu 60 gadu jubilejai tieši savā dzimšanas dienā 21. augustā koncertā VEF Kultūras pilī aicina uz koncertu "60 pieturas", portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji.

Kā sola jubilārs, koncerts būs kā ceļojums pa dažādiem žanriem – no džeza ritmiem līdz dažādu tautu mūzikai. Uz skatuves muzicēs "Laimis Rācenājs & His Orchestra", grupa "Neaizmirstulītes", gruzīnu ansamblis "Sapheravi" un grupa "Mariachi Baltica".

Laimis Rācenājs dziedājis 20 dažādās pasaules valodās un pabijis vairāk nekā 50 pasaules vietās. Īpaši tuvas dziedātājam ir Latīņamerikas tautu melodijas un kultūra. Viņš pats sevi uzskata par kosmopolītu un sava ceļa gājēju. Mākslinieks daudz ceļojis vienatnē un fotogrāfijās fiksējis pieredzēto, īpaši dabu un dzīvnieku pasauli, kā arī vietējo iedzīvotāju ikdienu eksotiskajās valstīs ārpus Eiropas. Laimis uzskata, ka fotogrāfija ir labākais veids kā atminēties ceļojumu sajūtas, tāpēc tās tapušas bezgala daudz. Tuvojoties 60. jubilejai mākslinieks nolēmis tās parādīt plašākai publikai, līdz ar to koncerta apmeklētājiem būs iespēja iepazīt arī Laimja fotogrāfa (ne)talantu, aplūkojot spilgtākās ceļojumu fotogrāfijas no Meksikas, Laosas, Kostarikas, Birmas, Argentīnas, Čīles, Kubas, Gruzijas un citām zemēm.

Laimis uz skatuves ir jau vairāk nekā 40 gadus. Runā, ka dziedāt sācis vēl pirms runāšanas, jau divu gadu vecumā priecējot auklītes. Mūziku studējis Igaunijā, kļuvis par savdabīgu latviešu džeza izpildītāju, viņa talants novērtēts gan austrumos, gan rietumos. Šobrīd Laimis Rācenājs muzicē kopā ar dāmu retro ansambli "Neaizmirstulītes" Savukārt kopš 2016. gada Laimis Rācenājs spēlē mariači grupā "Mariachi Baltica", kas izpilda orģināldziesmas un skaņdarbus no mariachi zelta fonda.

Koncerts būs divās daļās ar pārsteigumiem starpbrīdī. Biļetes var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!