Foto: LETA

Raimonda Paula izpildītās dziesmas iztur laika pārbaudi un ir populāras arī šodien, jo pērn radio stacijās Latvijā tās atskaņotas 3343 reizes, informēja Latvijas Izpildītāju un producentu apvienībā (LaIPA).

LaIPA var sniegt datus par mūzikas ierakstiem, kuros pats Raimonds Pauls ir piedalījies kā izpildītājs, spēlējot pavadījumu.

Apvienība izveidojusi Raimonda Paula dziesmu topu, kas 2015. gadā dažādās radio stacijās atskaņotas visvairāk un kuru ieskaņošanā piedalījies maestro: "Tāpēc jau, ka nevar zināt, kāpēc..", kas sarakstīta 1979.gadā; "Meitene ar kallu ziediem" (1981); "Ai, dundur, dundur, dun dun dun" (1973); "Nepareizā dziesma" (1982); "Rudacīte" (1973).

Tostarp Noras Bumbieres izpildītās dziesmas radio stacijās atskaņotas 2884 reizes, liecina LaIPA dati par 2015. gadu.

Salīdzinājumam grupas "Prāta Vētra" izpildītās dziesmas pērn radio stacijās skanējušas 6518 reizes, Dona izpildītās dziesmas - 4331 reizi.

"Manuprāt, mēs varam uzslavēt Raimonda Paula māksliniecisko garu un melodiju mūsdienīgumu, jo, salīdzinot Raimonda Paula, ne tikai kā autora, bet arī kā izpildītāja skaņdarbu izmantojumu radio stacijās Latvijā, mēs secinām, ka mākslinieka skaņdarbu aktualitāte stāv pāri laikam un ir populāra arī šodien," komentē LaIPA izpilddirektore Liena Grīna.

Visvairāk Raimonda Paula izpildītās dziesmas atskaņo Latvijas Radio 2, pērn kopumā 2112 reizes.

Jau ziņots, ka 12. janvārī Raimonds Pauls svin 80 gadu jubileju. Maestro jubilejas koncertsērija janvārī notiek Latvijas Nacionālajā teātrī, bet dažas dienas iepriekš darbību ir sācis elektroniskais maestro skaņdarbu katalogs. Šobrīd katalogā ir 2200 nosaukumu. Mājas lapas adrese ir "www.raimondspauls.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!