Foto: Publicitātes foto
Roksana Tarvide un Kaspars Bumbišs prestižajā Sergeja Taņejeva kameransambļu konkursā Kalugā ieguvis otro vietu, kā arī trīs speciālbalvas – "Yamaha" balvu kā labākajam klavieru duetam, speciālbalvu par labāko Sergeja Taņejeva mūzikas izpildījumu un speciālbalvu par artistiskāko ansambli, portālu "Delfi" informē dueta pārstāvji.

VI Starptautiskais Sergeja Taņejeva kameransambļu konkurss, kas norisinājās no 19. līdz 26. novembrim, pulcēja 23 ansambļus no Krievijas, Baltkrievijas, Kazaņas, Nīderlandes, Korejas un Latvijas. Konkursā piedalījās klavieru dueti, duets vijole ar klavierēm, klavieru trio, klavieru kvarteti un kvinteti.

Visi 23 ansambļi jau bija izgājuši konkursa pirmo kārtu, proti, noklausīšanos pēc ieraksta. Otrā kārta norisinājās trīs dienas, kurā bija jāatskaņo Johannesa Brāmsa mūzika un konkursanta pārstāvētās valsts komponists. Duets no Latvijas atskaņoja Brāmsa "Ungāru dejas" un Romualda Kalsona svītu "Mozaīkas". Konkursa finālā tika izvirzīti 10 ansambļi. Finālā bija jāatskaņo Sergeja Taņejeva mūzikas un 20.-21.gs. mūzika.

Konkursantu sniegumus vērtēja starptautiska žūrija no Krievijas, Baltkrievijas, Armēnijas, Vācijas, Nīderlandes un Austrijas. Konkursa laureātu koncerts notika Maskavas konservatorijas Sergeja Rahmaņinova zālē.

Roksana Tarvide un Kaspars Bumbišs ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas absolventi. Roksana Tarvide maģistra grādu ieguva 2015. gadā, absolvējot emerit. profesora Arņa Zandmaņa klavieru klasi, savukārt Kaspars Bumbišs – 2016. gadā profesora Jāņa Maļecka klasē.

Abi pianisti ir vairāku starptautisku un nacionālo konkursu laureāti, aktīvi koncertē gan kā solisti, gan dažādās kamermūzikas programmās. Roksana Tarvide ir kameransambļu "Latvian Sound Quartet" un "Vocello" pianiste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!