Ar Latvijas Radio kora grupas koncertu Mazajā ģildē 24. septembrī jaunu koncertsezonu atklās Latvijas Radio koris, portālu "Delfi" informē LR pārstāvji.

Koncerts notiks "Rudens kamermūzikas dienu" ietvaros. Koncerta sākums 19:30.

Šī būs Latvijas Radio kora grupas un diriģenta Kaspara Putniņa pirmā satikšanās ar Lielās mūzikas balvas 2008 laureāti, Londonā dzīvojošo latviešu pianisti Diānu Ketleri. Šobrīd būdama Londonas Karaliskās Mūzikas akadēmijas klavieru klases profesore, Diāna kā soliste un kameransambļu dalībniece uzstājas pasaules labākajās koncertzālēs, un kā atskaņotājmāksliniece izceļas ar lielisku ansambļa muzicēšanas prasmi un smalku dažādu mūzikas stilu izjūtu.

Koncerta programmā iekļauti romantiskie Johannesa Brāmsa kvarteti balsij un klavierēm, Gabriela Forē mūzika, kā arī latviešu komponistu Pētera Vaska un Artura Maskata darbi. Koncertā tiks pirmatskaņots Kristapa Pētersona jaundarbs "Ligeija", ko iedvesmojusi Edgara Alana Po novele.

Jaunās koncertsezonas pirmajā pusē Latvijas Radio koris piedalīsies jau labi zināmos festivālos un tradīcijām bagātos koncertciklos, piedāvājot gan klasiskas vērtības, gan vairākus latviešu mūzikas pirmatskaņojumus un dažādus skaņu mākslas eksperimentus. Koris būs dzirdams Latvijas un citu valstu radio pārraidēs un redzams Francijas televīzijas kanālā "Mezzo".

Jaunajā koncertsezonā Latvijas Radio koris turpinās koncertciklu "Vakara sarunas Jāņa baznīcā". Kopā ar vokālo grupu "Cosmos" koris atskaņos jau par tradīciju kļuvušo decembra koncertu "Nakts lūgšana" un piedalīsies jaunās mūzikas festivālā "Arēna".

Savukārt 30. septembrī Latvijas Radio koris koncertēs Strasbūrā festivālā "Musica", kas ir viens no svarīgākajiem jaunās mūzikas forumiem pasaulē. Koncerta programmā līdztekus Rietumeiropas komponistu mūzikai skanēs divu baltiešu – latvieša Mārtiņa Viļuma un lietuvieša Ramunas Motiekaiša skaņdarbu pirmatskaņojumi.

Tāpat korim plānotas arī uzstāšanās vairākos festivālos ārvalstīs, kā arī novembra beigās viesosies Nīderlandē. Kā ik gadu, decembrī gaidāms arī koncerts "Nakts lūgšana", kas šogad notiks 10. decembrī Rīgas Domā, kā arī Ziemassvētkiem un Gadu mijai veltītas programmas atskaņošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!