Latvijas Radio koris līdz 6. jūnijam viesosies Francijā, lai kopā ar francūžu lepnumu – kamerkori „Chæur de Chambre Accentus” sniegtu divus koncertus un ieskaņotu albumu, portālu „Delfi” informē Latvijas Radio pārstāvji.

2. jūnijā Parīzes prestižajā koncertzālē „Cité de la Musique” abi kori sniegs pirmo koncertu, kurā skanēs Gustava Mālera un Riharda Štrausa oriģināldarbi un pārlikumi jauktam korim. Otrais koncerts ar šo pašu programmu notiks 4. jūnijā Ruānas operteātrī. Līdzās abiem vēlīnajiem romantiķiem un „Accentus” prezentētajai franču mūzikai, koncertā skanēs arī četras latviešu komponista Emīla Dārziņa kora dziesmas ‘Sapņu tālumā’, ‘Lauztās priedes’, ‘Nāru dziesma’ un ‘Ciānas bērni’, kuras Latvijas Radio koris interpretēs franču diriģentes Lorānsas Ekilbē (Laurence Equilbey) vadībā.

Paralēli koncertiem Parīzes Notre Damme de Liban baznīcā tiks veikti arī šīs programmas audio ieskaņojumi, ko pasūtījusi un izdos franču ierakstu kompānija „Naïve”.

Parīzes koncerttūre un paredzētie ieraksti ir rezultāts aktīvai sadarbībai apvienības „Tenso” ietvaros, kas sevī apvieno Eiropas labākos profesionālos korus, to skaitā Parīzes „Accentus” un Latvijas Radio kori. Tenso mērķis ir uzlabot informācijas apmaiņu un attīstīt sadarbību vokālās mūzikas jautājumos vienotā Eiropas tīklā. Latvijas Radio koris kopš apvienības pirmsākumiem ir aktīvs tās biedrs.

Ar diriģenti Lorānsu Ekilbē Latvijas Radio koris kopā uzstājās arī 2007. gadā, kad festivāla Francijas pavasaris ietvaros kopā atskaņoja franču mūzikas koncertu Rīgas Sv. Jāņa baznīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!