Februāra sākumā Latvijas Radio koris dosies koncertturnejā uz Nīderlandi, kur 7., 8., 9. un 10. februārī sniegs četrus koncertus slavenajā Amsterdamas "Concertgebouw" Lielajā zālē, portālu "Delfi" informē Latvijas radio pārstāvji.
Koncerta programmā Valentīna Silvestrova "Diptihons" Sigvarda Kļavas vadībā, kā arī Volfganga Amadeja Mocarta "Rekviēms" ar Nīderlandes kamerorķestra galveno diriģentu un māksliniecisko vadītāju Jakovu Kreicbergu pie diriģenta pults.

Koncertos piedalīsies pasaules klases solisti: viena no šobrīd vadošajiem dāņu soprāniem Henriete Bonde-Hansena, horvātu mecosoprāns, lieliska baroka mūzikas interprete Renāte Pokupica, Londonas "Covent Garden", Frankfurtes, Minhenes un Bavārijas operu solists, lietuviešu tenors Edgars Montvids un Nīderlandes operas solists, vācu bass Georgs Capenfelds.

Arī Jakova Kreicberga vārds saistībā ar latviešu mūziku izskanējis vairākkārt - 1999. Londonas Alberta zālē Kreicbergs pirmatskaņoja Pētera Vaska Otro simfoniju, bet kopā ar Pitsburgas simfonisko orķestri viņš lasījumā skanēja Artura Maskata "Tango".

"Koncertēt Amsterdamas Concertgebouw ir katra mūziķa sapnis" - tā Sigvards Kļava. Koncertzāle pasaulē slavena gan ar bagāto vēsturi, akustiskajām un arhitektoniskajām īpašībām, gan arī programmu augstvērtīgo kvalitāti un daudzveidību. No Latvijas kolektīviem šajā zālē līdz šim uzstājies tikai orķestris "Kremerata Baltica". Savukārt februāra koncertu piedāvājumā "Concertgebouw" mājas lapā līdzās Latvijas Radio korim lasām arī Marisa Jansona vārdu - trīs dienas pirms Latvijas Radio kora koncerta, maestro Mariss Jansons "Concertgebouw" Lielajā zālē kopā ar Karalisko "Concertgebouw" orķestri sniegs Šostakoviča un Vāgnera opusu lasījumus.

Nīderlandes koncerttūres turpinājumā Latvijas Radio koris dosies uz Roterdamu, kur uzstāsies Roterdamas koncertu un kongresu ēkā "De Doelen" un Sv. Laurenca baznīcā. "De Doelen" Lielajā zālē skanēs Mocarta "Rekviēms" un Silvestrova "Diptihons", savukārt, Sv. Laurenca baznīcā koris dziedās Alfrēda Šnitkes "Grēksūdzes psalmus" (Psalms of Repentance) ko diriģēs Sigvards Kļava, kā arī Gevina Braiersa "Kadmana rekviēmu" (Cadman Requiem) un Olivjē Mesiāna "Piecus dziedājumus" (Cinq rechants) Kaspara Putniņa vadībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!