Foto: Publicitātes foto
Liepājas klubā „Fontaine Palace” 6.jūnijā pēc gandrīz gada pārtraukuma gaidāma Kauņas rokgrupas “Mountainside” uzstāšanās. Kopā ar lietuviešiem Liepājā uzstāsies arī grupas draugi no Latvijas – “Backflow”, portālam “Delfi” pavēstīja koncerta organizatori. Abas grupas jau vairākkārt ir koncertējušas kopā Lietuvā, bet vēl ne reizi tas nav noticis Latvijā.

“Mountainside” aktīvi darbojas jau kopš 1996.gada, organizējot dažādus festivālus un citas aktivitātes. Viņi ir izslavēti ar savu nopietno attieksmi un pieeju rokmūzikai, kā arī savu skeptisko attieksmi pret lokālās mūzikas industrijas darbību. "Mountainside" biogrāfijā ir uzstāšanās kopā ar tādām pasaulē atzītām grupām kā "Cult of Luna”, “Entombed”, “Dismember”, "Tito and Tarantula", "The King", "The Bones" un "New Model Army”.

Četras reizes "Mountainside" ir nominēti kategorijā labāka rokgrupa Lietuvas "Alternative Music Awards". Grupa ir izdevusi divus albumus "Distorted" (2003) un "All About Time"(2007), kas vēlāk ieguvis nomināciju Lietuvas "Alternative Music Awards" kategorijā labākais albums. Tāpat jāatzīmē fakts, ka vairākas grupas debijas albuma kompozīcijas nonākušas jaunā norvēģu režisora Fredrik Bryne filmas soundtrekā.

"Mountainside" koncerts solās būt īpašs, jo grupa pārtrauc koncertdarbību uz ilgāku laiku. Tuvākajā nākotnē ir plānots uzsākt apjomīgu darbu pie jaunā albuma, kurš, kā sola grupas dalībnieki, nelīdzināsies nekam no iepriekš radītā. Daļu no topošā materiāla grupa izpildīt arī sestdien Liepājā.

Foto: Publicitātes foto
Grupa "Backflow" pagājušā gada 11. aprīlī izdeva savu debijas albumu "Love&Peace", kuru atzinīgi novērtējuši vairāki mūzikas kritiķi ne tikai Baltijas valstīs, bet arī citviet. Tostarp pavisam nesen grupa saņēma atzinību no pasaulē pazīstamās grupas "Faith No More” nometnes, proti, grupas basģitārists Billijs Goulds, kurš ir arī ierakstu kompānijas „Koolarrow Records” īpašnieks, atzinīgi novērtējis "Backflow" veikumu.

Pagājušā gada jūlijā grupa "Backflow" sadarbībā ar MTV Networks Baltics kļuva par pirmo grupu Baltijā, kas piedāvāja savu albumu bezmaksas lejupielādei visās trīs valstīs vienlaicīgi. Akcijas laikā dziesmas 'Time Is Now' videoversija izpelnījās uzmanību, nonākot MTV Baltics aktīvajā rotācijā. 'Time Is Now' kļuva arī par albuma pirmo singlu, kas vairākas nedēļas spēja turēties Radio "Naba" un LMK topu virsotnēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!