Foto: Publicitātes foto
Viļņas koncertzālē "Teatro Arena" 5. jūnijā uzstāsies pazīstamā Austrālias grupa "Airbourne", ko nereti mēdz dēvēt par populārāko austrāļu hārdroka apvienību tūlīt aiz "AC/DC", portālu "Delfi" informē koncertaģentūras "Ltips" pārstāvji.

"Airbourne" dibināta Varnabolā, 2003.gadā. Grupu veido četri mūziķi – brāļi Džoels Okīfs (Joel O'Keeffe), kurš ir galvenais vokālists un ģitārists, un Raiens Okīfs (Ryan O'Keeffe) – grupas bundzinieks, Deivids Rouds (David Roads) – ritma ģitāra, bekvokāls, un Džastins Strīts (Justin Street) – basģitāra un fona vokāls.

Grupas "Airbourne" debijas albums "Runnin' Wild" (2007) iekļuva Austrālijas albumu topā "ARIA" pirmajā vietā. Debijas albums iekaroja arī Apvienotās Karalistes albumu topu un Amerikas Savienoto Valstu "Billboard 200". Grupas otrais albums "No Guts. No Glory." tika izdots 2010.gada martā un sasniedza jau minētā Austrālijas albumu topa "ARIA" pirmo vietu, iekļuva arī Lielbritānijas albumu topos un "ASV Billboard 200".

"Airbourne" daiļrade ietekmējusies no grupām "AC/DC", "The Angels" un "Rose Tattoo", un Billija Torpa (Billy Thorpe).

Līdz šim grupa koncertturnejās apceļojusi Austrāliju, Eiropu un Ziemeļameriku, kur uzstājusies tādos pazīstamos vasaras festivālos kā "Wacken Open Air" , "Rock Am Ring", "Rock In Park" (Vācija), "Download" (Lielbritānija), "Mayhem" (ASV) u.c. Viņu kontā ir arī "Motörhead", "Iron Maiden", "The Rolling Stones" un "Mötley Crue" koncertu iesildīšana.

Uzturot tradīciju, izdot jaunu albumu katru trešo gadu, "Airbourne" patlaban noslēdz darbu pie jaunākā materiāla, kas sauksies "Black Dog Barking". Kompozīciju ieraksta procesi ir videodokumentēti vairākās sērijās. Albu plānots izdot šī gada maijā, tāpēc paredzams, ka koncertā izskanēs ne tikai iepriekšējo albumu hīti, bet arī daudzas jaunās kompozīcijas.

Biļetes uz koncertu no 14.marta pieejamas "Biļešu servisa" kasēs. Biļešu cena – 16 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!