Latvijas Nacionālā opera nākamnedēļ dosies uz Poliju, lai ar V. A. Mocarta operas "Dons Žuans" iestudējumu 1. maijā piedalītos 20. Bidgoščas operas festivālā.

Festivālu no 1994. gada rīko "Opera Nova" - viens no Polijas modernākajiem un daudzpusīgākajiem muzikālajiem teātriem, kura repertuārā ir gan operas un baleti, gan operetes, mūzikli un visdažādākie koncertprojekti.


Šogad festivālā kopā ar tā rīkotājiem - "Opera Nova" trupu - piedalīsies arī Krakovas opera un Gdiņas muzikālais teātris, Latvijas Nacionālā opera, Baltkrievijas Nacionālais akadēmiskais Lielais teātris, kā arī senās mūzikas ansamblis "Le Tendre Amour" no Spānijas un laikmetīgās dejas grupa "Danza Contemporanea de Cuba" no Kubas, festivāla publiku iepriecinot gan ar dažādu gadsimtu operu un baletu iestudējumiem, gan citiem muzikāliem projektiem.

Festivāla ietvaros risināsies arī Jaunās operas forums, kurā ar savu sniegumu piedalīsies Polijas mūzikas augstskolas.

Der atgādināt, ka Latvijas Nacionālā opera Bidgoščā viesojusies jau divas reizes: 1999. gadā ar G.F.Hendeļa operu "Alčīna", bet 2000. gadā – ar baletu "Kopēlija".

Mocarta operas "Dons Žuans" iestudējumu, ko veidojis režisors Andrejs Žagars, scenogrāfs Andris Freibergs un kostīmu māksliniece Kristīne Pasternaka, piedalīsies LNO solisti Jānis Apeinis, Sonora Vaice, Raimonds Bramanis, Rihards Mačanovskis, Inga Šļubovska, Juris Ādamsons un Romāns Poļisadovs. Kopā ar mūsu solistiem un kora māksliniekiem muzicēs "Opera Nova" teātra orķestris, bet pie diriģenta pults būs Gints Glinka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!