Baltijas jūras festivālā Stokholmā 28.augusta vakarā uzstāsies Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) diriģenta Olari Eltsa vadībā kopā ar pasaules slaveno čellistu, bijušo rīdzinieku Mišu Maiski, portālu "Delfi" informē Ārlietu ministrijas pārstāvji.

Koncertā tiks atskaņota P.Vaska, A.Dvoržāka un P.Čaikovska mūzika. Koncerts ievadīs Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienas svinību pasākumu sēriju Zviedrijā, kuras ietvaros vēstniecība vēlas saviem sadarbības partneriem un draugiem, kā arī ikkatram Zviedrijas sabiedrības pārstāvim piedāvāt augstvērtīgu kultūras programmu, aicinot viņus apmeklēt Latvijas mākslinieku koncertus un izstādes Zviedrijā, kā arī plašo Latvijas kultūras programmu Gēteborgas grāmatu gadatirgus laikā.

Baltijas jūras festivāla sadarbība ar Latvijas mūziķiem jau ir uzskatāma par tradīciju. Festivāls jau piekto gadu pulcē klasiskās mūzikas izpildītājus un cienītājus no valstīm, kas atrodas apkārt Baltijas jūrai.

Šogad festivāla ietvaros pirmo reizi koncerti notiek arī Rīgā un Tallinā.
Iepriekšējos gados vairākkārtējs festivāla viesis bijis Latvijas Radio koris, kas arī šogad piedalījās festivāla ietvaros notiekošajā koncertā Rīgā. Gadu laikā attīstījusies sadarbība Latvijas lielās jubilejas gadā ir vainagojusies ar LNSO koncertu Stokholmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!