Foto: Arhīva foto

Komponista Artura Maskata koncertprogramma "Žanis un Johanna. Mīlestība" ar Gidona Krēmera un "Kremerata Baltica" piedalīšanos ir veltījums Žanim un Johannai Lipkēm - zem viņu Ķīpsalas koka šķūnīša grīdas vācu okupācijās laikā patvērumu un glābiņu rada daudzi režīma vajātie un nāvei nolemtie.

Pirms koncerta piektdien, 4. jūlijā, pulksten 18.50, LTV1 skatītājiem būs iespēja ieskatīties Žaņa Lipkes memoriālā Ķīpsalā un tikties ar programmas "Žanis un Johanna. Mīlestība" veidotājiem.

Žanis un Johanna Lipkes ir ne tikai cilvēcības paraugs, viņi cauri smagiem likteņa pārbaudījumiem saglabā mīlestību līdz pat pēdējai mūža dienai. Pēc Žaņa Lipkes memoriāla veidotāju aicinājuma komponists Arturs Maskats radījis veltījumu pašaizliedzīgajiem rīdziniekiem.

Koncertā pirmatskaņojumu Latvijā piedzīvo Artura Maskata jaundarbs "Pusnakts Rīgā ("Midnight in Riga", solisti Gidons Krēmers, Giedre Dirvanauskaite un Andrejs Puškarevs), kā arī Filipa Glāsa Otrais vijoļkoncerts "The American Four Seasons/Amerikāņu gadalaiki" un Mečislava Veinberga Kamersimfonija Nr. 2. op.147.

Koncerta vizuālajā noformējumā izmantotas foto un video projekcijas, kā arī scenogrāfija, kas pietuvināta Lipkes memoriāla atmosfērai. "Žanis un Johanna. Mīlestība" scenogrāfs un režisors ir Reinis Suhanovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!