Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas Universitātes (LU) Lielajā Aulā sestdien, 12. novembrī, pulksten 18 notiks Baltijas Studentu dziesmu svētku "Gaudeamus" atskaņas koncerts "Sadziedam, sadancojam Rīgā...", portālam "Delfi" pavēstīja LU Jauktā kora "Decoro" pārstāve Aija Liepiņa.

Koncertā piedalīsies LU Bioloģijas fakultātes jauktais koris "DeCoro", LU deju ansamblis "Dancītis" un Lietuvas - Viļņas Gediminas Tehniskās universitātes deju ansamblis "Vingis".

Koncertā "Sadziedam, sadancojam Rīgā..." klausītājus un skatītājus priecēs LU kolektīvu dziedātāji un dejotāji, kā arī uzaicinātie viesi no Lietuvas. Kora "DeCoro" izpildījumā skanēs latviešu tautas dziesmas, kā arī pašmāju komponistu Marģera Zariņa un Ērika Ešenvalda skaņdarbi, dejotāji izpildīs latviešu etnogrāfiskās tautas dejas, kā arī cittautu dejas.

"Ar LU deju kolektīvu "Dancītis" sadraudzējāmies dodoties šajā vasarā uz Baltijas Studentu dziesmu svētkiem "Gaudeamus" Viļņā. Nu draudzība turpinās un esam īstenojuši jauku koncertu, kurš priecēs gan skatītājus, gan dalībniekus," pastāstīja kora "DeCoro" diriģenti Kristiāna un Pēteris Vaickovski.

Koncerta ieejas kartes cena ir 2,5 lati un tās būs iespēja iegādāties stundu pirms koncerta sākuma.

LU deju ansamblis "Dancītis" ir dibināts 1975.gadā, mākslinieciskā vadītāja Uldze Dzene. 35 gados ir nomainījušās daudzas dejotāju paaudzes .Pašlaik ansamblī dejotprasmi apgūst ap 200 dejotāju vecumā no diviem līdz 60 gadiem astoņās dažādās vecuma grupās - gan bērnu, gan jauniešu, gan 2008. gadā jaunizveidotajā vidējās paaudzes grupā.

LU Jauktais koris "DeCoro" [tulk. no itāļu valodas "Gods"] dibināts 2007. gada 1.oktobris. Kora diriģenti Kristiāna un Pēteris Vaickovski, dziedātājus var aizskaitīt līdz 30 un visi kopā sevi pierādījuši gan konkursos, gan valstiski oficiālos pasākumos.

Tautas dziesmu, mūzikas un deju grupa "Vingis" tika izveidota Viļņas Politehniskajā institūtā 1962. gadā. Mākslinieciskā vadītāja Rimute Zaleckaite. Ansamblis sastāv no dejotāju grupas, dziedātāju grupas un pavadošas tautas instrumentu grupas. Visi grupu dalībnieki ir Viļņas Ģediminas Tehniskās universitātes studenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!