Smagā metāla grupas "Metallica" bundzinieks Larss Ulrihs paziņojis, ka ASV Kongresam jāiejaucas un jāaptur "Napster" un tamlīdzīgu serveru darbība "pirms šis trakais skrējiens Internetā nav ņēmis nelabu galu", vēsta www.thestandard.net.
Ulrihs savu viedokli izteica grupas dalībniekiem stundu tērzējot ar faniem Interneta mājas lapā "ArtistDirect.com". "Metallica" tas bija pirmais kontakts ar saviem cienītājiem kopš grupa iesniegusi prasību tiesā pret "Napster".

Grupa, kas savulaik kļuva pazīstama ar nicīgu attieksmi pret varas institūcijām un neiecietību pret konformismu, tagad, vēloties panākt valdības atbalstu, izskatās kā vidusšķiras vecie ļaudis, kas rūpējas par savu pensiju neaizskaramību.

"Metallica" norādīja, ka trešdien nogādās "Napster" birojā 335 435 lietotāju vārdus, kas, izmantojot kopānijas pakalpojumus, Internetā apmainījušies ar grupas ierakstiem. Tikmēr grupas ģitārists un dziedātājs Džeimss Hetfīlds pauda viedokli, ka gadījuma, ja aktīva rīcība pret "Napster" kavēsies, drīz vien nepaliks neviena, kas vēl sacerētu mūziku.

Mūziķi gan atzina, ka ar Internetu ir uz "jūs". "Nekad neesmu apmeklējis nevienu no šīm mājas lapām", teica Ulrihs, "MP3 tehnoloģija nav problēma, tomēr vienīgi valdības noteiktas regulējošas normas var aizstāvēt mākslinieku autortiesības. Viņam piebalsoja "Metallica" basģitārists Džeisons Ņūsteds, norādot, ka tādas kompānijas kā "Napster" apzog mūziķus.

"Metallica" nekad nav kašķējusies, piemēram, par nelegāliem koncertu ierakstiem, jo uzskata sevi fanus par vienotu ģimeni, norādīja Hetfīlds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!