Foto: Reuters/Scanpix
Losandželosā 74 gadu vecumā miris grupas "Earth, Wind & Fire" dibinātājs Moriss Vaits (Maurice White), kura fankmūzikas himnas salauza rasu barjeru un padarīja viņu par vienu no savas paaudzes pieprasītākajiem mūziķiem.

Čikāgā izaugušais Vaits uzskatīja sevi par džeza dižgaru mantinieku, bet savā mūzikā izmantoja arī R&B, roka, soulmūzikas un fankmūzikas elementus.

Grupa pārdeva tuvu 100 miljoniem albumu un bija starp septiņdesmito gadu veiksmīgākajiem mūzikas pasaules pārstāvjiem, gūstot slavu ar tādiem hitiem kā "September," "Shining Star," "After the Love Has Gone" un "Boogie Wonderland".

Vaits ir starp vairākiem ievērojamiem mūziķiem, kas miruši šogad.

Vaits gadiem ilgi sirga ar Parkinsona slimību un bija pārtraucis koncertēt, nomira miegā trešdien savā mājoklī Losandželosā, paziņoja viņa brālis Verdains Vaits un grupas pārstāvis.

"Earth, Wind & Fire" bija viena no pirmajām melnādaino grupām, kas ieguva fanus balto vidū, saglabājot popularitāti afroamerikāņu kopienā.

Vaits izveidoja šo grupu 1969. gadā un ātri kļuva pazīstams ar savu dziesmu rakstīšanas prasi, sacerot dejošanai piemērotas popdziesmas, kurās daudz bija aizgūts no Čikāgas R&B mūzikas.

Vaits saņēmis septiņas "Grammy" balvas, savukārt nomināciju skaits prestižajam "Zelta Gramofons" sasniedz 21.

Viņš bija arī producents tādām mūzikas zvaigznēm kā Bārbra Streizande, Čaka Hana un sieviešu R&B trio "Emotions".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!