Online mūzikas kompānija "MP3.com" panākusi vienošanos ar britu ierakstu kompāniju "EMI Group", kas ļauj ierakstu gigantam piederošās dziesmas izmantot "My.MP3.com" Interneta datu bāzē, paziņojusi kāda sarunām tuvu stāvoša persona, informē "PC World".
"Drīz ir gaidāms paziņojums par to, ka "MP3.com" drīkst izmantot EMI mūziku "MY.MP3.com" pakalpojumu ietvaros," teica informētā persona. EMI pieder arī "Beatles", "Rolling Stones" un Frenka Sinatras mūzika.

"MP3.com" ir radījusi datu bāzi ar vairāk nekā 80 tūkstošiem albumu. Lietotāji var digitāli saglabāt šos ierakstus un piekļūt tiem caur jebkuru datoru.

ASV apgabaltiesa nolēma, ka, radot šo datu bāzi, kompānija pārkāpusi autortiesības. Līdz ar to "MP3.com" ir jāpanāk izlīgums ar ierakstu kompānijām, pretējā gadījumā tiesa tai var piespriest naudas sodu miljardiem dolāru apmērā.

28.augustā lieta tiks izskatīta Ņujorkas apgabaltiesā.

Ziņas par "MP3.com" izlīgumu ar EMI izplatījušās dienu pēc tam, kad Sanfrancisko tiesa izdeva izpildrakstu, liekot dziesmu failu apmaiņas kompānijai "Napster" slēgt savu populārāko pakalpojumu, kas ļauj bez maksas kopēt mūziku.

"My.MP3.com" atļauj lietotājiem, kuru rīcībā ir datu bāzē iekļauta diska oriģināls, reģistrēt šo kompaktdisku. Pēc tam lietotājs var šo albumu klausīties Internetā no jebkura datora, neizmantojot oriģinālu.

Paredz, ka "MP3.com" būs jāmaksā EMI aptuveni 20 miljonu dolāru kompensācija. Turklāt, ikreiz kad kāds lietotājs gribēs reģistrēt EMI kompakdisku, "MP3.com" par to būs jāmaksā. Kompānijai būs jāšķiras no zināmas summas arī katru reizi, kad kāds lietotājs izmantos reģistrētos diskus.

Lēš, ka vienošanās līdzināsies izlīgumam, ko pagājušajā mēnesī "MP3.com" panāca ar "Time Warner's Warner Music Group" un BMG.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!