70 gadu vecumā mūžībā aizgājis leģendārais angļu blūza un roka dziedātājs Džo Kokers, ziņo BBC.

Mūziķis dzimis 1944. gada 20. maijā. Pēdējos gados dziedātājs slimojis ar plaušu vēzi. "Viņš bija vienkārši unikāls, un nekad nebūs iespējams aizpildīt to vietu, kuru viņš atstājis mūsu sirdīs," publiskā paziņojumā, apstiprinot mūziķa nāvi, norādīja viņa aģents.

Kokers karjeru uzsāka Šefīldas klubos un bāros 60. gados un ieguva ievērību savas "smilšainās" balss dēļ.

Dziedātājs, kurš uz skatuves pavadījis vairāk nekā 40 sava mūža gadus lielāko popularitāti savulaik iekaroja tieši ar koverversiju iedziedāšanu dažādiem slaveniem hitiem, piemēram, grupas "Beatles" dziesmai "With A Little Help From My Friends".

Jau pieminētā "Beatles" hita koverversija 1968. gadā nonāca Apvienotās Karalistes singlu topa 1. vietā, bet jau nākamajā gadā viņam laimējās kļūt par vienu no leģendārā Vudstokas rokfestivāla māksliniekiem. Lai gan īsā laikā viņš kļuva pazīstams gan Eiropā, gan ASV, par viņa vienīgo vērā ņemamo singlu 70. gados nereti uzskata "You Are So Beautiful".

Popularitāti Kokers atguva 80. gadu sākumā, ar Dženiferi Vornsu ierakstot hitu "Up Where We Belong". Vēl pērn - 2013. gadā dziedātājs esot pārspējis vairākus paša rekordus, tostarp viņa albumam kļūstot par pārdotāko Vācijā, raksta BBC. Kopumā viņš izdevis 22 albumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!