Foto: LETA
Ceturtdien, 18. augustā mūžībā aizgājusi mūzikas ierakstu veikala "Upe" vadītāja, melomāne Sandra Amerika, portālam "Delfi" apstiprināja veikalā.

Par Amerikas pāragro aiziešanu savā "Twitter" profilā pavēstījusi arī dzejniece Liāna Langa.

Sandra Amerika bija viens no zinošākajiem un erudītākajiem cilvēkiem savā jomā – īsta melomāne, ierakstu kolekcionāre un "mūzikas enciklopēdija". Jau kopš 90. gadu sākuma viņa bijusi saistīta ar mūzikas ierakstu tirdzniecību, no 1991. līdz 1994. gadam bijusi mūzikas ierakstu izplatīšanas kompānijas ASB līdzīpašniece, līdz 2000. gadam atbildīgā par repertuāru "Elkor" mūzikas veikalos, veikalu "M Daile" vadītāja, bet kopš 2001. gada veikala "Upe" līdzīpašniece un direktore.

Ilgus gadus Sandra Amerika vadīja raidījumu par avangarda džezu radio NABA.

"Ar Sandru kopā esam strādājuši jau no 2002. gada, laika, kad tika veidots LU Radio NABA. Sandra kopš pašiem pirmsākumiem vadīja džeza mūzikas raidījumu "Improvizācija" – to veidoja ļoti detalizēti, aizrautīgi un entuziastiski. Mūzika bija viņas dzīvesveids, viņa visam piegāja konceptuāli un ar pārliecību. Kas ir ļoti svarīgi, viņa nekad nenodeva savus ideālus un necentās iekļauties kādās vispārējās masu straumēs. Visa Radio NABA kolektīva vārdā izsaku līdzjūtību visiem piederīgajiem un tuvu stāvošajiem," saka Madars Štramdiers, radio NABA vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!