Foto: LETA

Latvijas Mūzikas akadēmijas LMT Kamerzālē 12. decembrī plkst. 18.00 izskanēs koncerts "Viljams Šekspīrs. If music be the food of love…", portālu "Delfi" informē akadēmijas pārstāvji.

Koncerta nosaukumā likts citāts no Viljama Šekspīra lugas "Divpadsmitā nakts" pirmā cēliena: "Ja mūzika ir mīlas barība, /Tad spēlējiet!/Lai tiek man pilnām tās/Un ilgas mirst no baudu pārmēra."

Atceroties faktu, ka 2016. gadā aprit 400 gadi kopš Šekspīra nāves, stāsts tomēr būs par mīlestību, raksta koncerta rīkotāji – mīlestību pavasarī, vasarā un arī visām pārējām mīlestības sejām, dažas no kurām, varas apreibinātas, spērušas liktenīgu soli prom no tās.

Neaizmirstot uzmest aci Šekspīra paša rokraksta peripētijām, koncerta dalībnieki un veidotāji mēģinās secināt, kā to pašu mīlestību mūzikā saprot un tulko komponisti. Koncerta programma iekļauti gan Šekspīra laikabiedru, gan 20. gadsimta skaņražu darbi, kā arī atsevišķu latviešu autoru veikums (P. Dambis, G. Šmite, I. Zemzaris), kas tērpuši Šekspīra latviski tulkoto dzeju mūzikā.

Koncertā piedalīsies dziedātāji Ieva Parša un Armands Siliņš (attēlā), pianiste Herta Hansena un čellists Ēriks Kiršfelds. Par Šekspīru un viņa dzeju mūzikā stāstīs Līva Grīnberga.

Biļešu pārdošana stundu pirms koncerta norises vietā. Biļetes cena 5 eiro, skolēniem, uzrādot apliecības – ieeja bez maksas.

Koncertprogramma izskanēs arī 17. decembrī plkst. 18.00 Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" kamerzālē un 18. decembrī plkst. 16.00 Jēkabpils Tautas namā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!