Kompānija "Napster" izveidojusi aliansi ar "BMG Entertainment" mātesuzņēmumu – vienu no pasaules lielākajiem mūzikas industrijas pārstāvjiem, ziņo "Sonicnet", norādot, ka jaunā savienība veicinās populārā mūzikas failu apmaiņas pakalpojuma attīstību, taču jau respektējot autortiesības.
Par "Napster" līdzīpašnieku kļūs "Bertelsmann AG", kas atteiksies no prasības tiesā pret kompāniju, kura tika apsūdzēta autortiesību pārkāpumos, un piedāvās augstākas kvalitātes mūzikas failus, tostarp arī Kristinas Agileras, "Dave Matthews Band", "Santana" un "Puff Daddy" ierakstus.

"Napster" dibinātājs 19 gadus vecais Šons Fanings norādīja, ka lietotājus gaida pārsteigumi. "Ja jums šķiet, ka "Napster" bija labs jau līdz šim, pagaidiet - tagad viss tikai sākas", teica Fanings, piebilstot, ka ir sajūsmā par jauno savienību.

Jaunās "Napster" versijas izstrādē piedalījusies "Bertelsmann eCommerce Group", un jaunais pakalpojums balstīsies uz biedru līdzdalības maksām. Mūzikas ierakstu kompānijas un mākslinieki, kā arī dziesmu rakstītāji un izdevēji par ierakstu izmantošanu saņems honorārus.

"Napster" galvenā izpildamatpersona Hanks Berijs norādīja, ka kompānija plāno no katra biedra mēnesī iekasēt 4,95 dolārus.

BMG neatsauks prasību tiesā pret "Napster" līdz brīdim, kamēr jaunais pakalpojums sāks darboties. "Napster" pārstāvji norādīja, ka lieki nevilcināsies, un jauno sistēmu ieviesīs līdzko tā būs pabeigta.

Barijs norādīja, ka arī turpmāk "Napster" lietotājiem būs iespējams apmainīties ar no pašu CD radītajiem mūzikas failiem. "Bertelsmann" priekšsēdētājs Tomass Midlhofs aicināja citas kompānijas pievienoties "Napster" projektam, radot jauno pakalpojuma versiju. "Napster" norāda, ka patlaban kompānijas piedāvāto mūzikas failu apmaiņas iespēju izmanto 38 miljoni lietotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!