Foto: F64
Latvijas bungu un dūdu mūzikas grupa "Auļi" piedāvā skaņdarbu "Ziedu laiks", kas ieskandina jūnijā gaidāmo jauno albumam, portālu "Delfi" informē studijas "Lauska" pārstāvis Kaspars Bārbals.

Jau jūnija sākumā grupa laidīs klajā jaunu albumu "Gadalokos", kas ir veltīts senajām latviešu gadskārtām. "Auļu" dalībnieki, komponējot jaunos skaņdarbus, tajos atspoguļojuši savas sajūtas par konkrēto laika posmu. Kā galvenais iedvesmas avots šoreiz kalpoja 1999./2000. gada izrakumos Tukuma pilskalnā atrastā 12./13.gs. mijas vīriešu rota – bronzas piekariņš, kas pēc arhitektes Ināras Heinrihsones hipotēzes, iespējams, kalpoja kā modelis senlatviešu mūžīgā kalendāra laikskaitei.

Jaunā albums prezentācijas koncerts notiks notiks sestdien, 4. jūnijā, plkst. 19.00 Vidzemes koncertzālē Cēsīs. Biļetes var iegādāties "Biļešu servisa" kasēs vai internetā.

Grupa "Auļi" ir dibināta 2003. gadā un jau kopš pastāvēšanas pirmsākumiem kopj un attīsta bungu un dūdu mūziku Latvijā. "Auļi" vienmēr ir smēlušies enerģiju tautas mūzikā un vienlaikus izmanto savā repertuārā gan tautas mūzikas citātus, gan oriģināldarbus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!