Foto: Reuters/Scanpix

Miks Džegers šonedēļ izdevis divus jaunus skaņdarbus – "Gotta get a grip" un "England lost" – kas, kā mākslinieks pats ziņo, ir atbilde uz "apjukumu un vilšanos par pašreizējo situāciju pasaulē". Džegers atzīst, ka dziesmas ir rezultāts trauksmei un neziņai par nākotni mainīgajā politiskajā situācijā.

Dziesma "England lost" stāsta par mākslinieka apmeklētu futbola spēli, kas izmantota kā analoģija, lai aprakstītu šī brīža politiskajās krustcelēs esošo Lielbritāniju. Savukārt "Gotta Get A Grip" klausītāju ved cauri pārdomām par kariem un politiskajiem skandāliem pasaulē.

Miks Džegers par "England lost": "Šķietami šī dziesma ir par Anglijas komandas zaudējumu, taču patiesībā dziesmas nosaukums runā par daudz ko citu. Tas ir par izpratni, cik sarežģītā situācijā mēs visi šobrīd atrodamies, un par nedrošības sajūtu. Protams, dziesmā ir arī humors, jo man nepatīk kaut ko darīt pārāk nopietni, taču noteikti klāesoša ir šī ievainojamība. Brīdī, kad sāku rakstīt "England lost", iedomājos, ka gribētu, lai dziesmā piedalās kāds britu reperis. Skepta pievienojās nekavējoties, un esmu ļoti priecīgs par viņa pienesumu!"

"Ziņa, ko vēlos nodot ar šo dziesmu ir – neskatoties uz visām tām lietām, kas norisinās pasaulē, tev ir jākontrolē sava dzīve, jābūt tev pašam un jācenšas veidot pašam savu likteni," Džegers komentē "Gotta get a grip".

Abas dziesmas Džegers sāka rakstīt aprīlī un vēlējās nekavējoties tās arī izdot. "Veidot veselu albumu bieži aizņem ļoti daudz laika, pat pēc tā pabeigšanas seko ierakstu leibla sagatavošanās. Tas vienmēr ir atsvaidzinoši – kļūt radošam citādā veidā, un patiesībā es jūtos kā nedaudz atgriezies pagātnē – būt brīvam, sakomponēt kaut ko un izdot to nekavējoties, bez lielas sagatavošanās. Es nevēlējos gaidīt līdz nākamajam gadam, kad šiem diviem skaņdarbiem, iespējams, būs zudusi aktualitāte vai nospiedums, ko tie spētu atstāt tagad," atklāj mūziķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!