Jau kopš 9. decembra uz Latvijas pilsētu kultūras namu un koncertzāļu skatuvēm skan jauna koncertprogramma "Tenoru Jaunais gads". Pirms šo svētku laika koncertu uzsākšanas, projekta dalībnieki – LNO solists Juris Jope, Latvijas Nacionālā teātra aktieri Mārtiņš Brūveris un Kristians Kareļins, kā arī Liepājas teātra aktieris Marģers Eglinskis – satikās un ierakstīja Aigara Voitišķa populāro dziesmu "Karameles" (teksta autors – Pēters Brūveris), tapis arī dziesmas ieraksta videoklips.

"Tenoru projekts ir lielisks izaicinājums ar virkni nezināmo, un skatītājiem tiks katra mākslinieka individuālā pieeja viņa dziedātajām dziesmām. Tās būs liriskas un maigas – gluži kā mūsu apdziedātās karameles – un lieliski piestāvēs šim svētku laikam, klausītājiem piedāvājot intimitāti un mājīgumu," stāsta projekta dalībnieks Mārtiņš Brūveris, piebilstot, ka viņš kopā ar kolēģiem ar patiesu prieku piedalījies gan dziesmas "Karameles" ieraksta, gan videoklipa tapšanā. "Ceru, ka tas visiem radīs tuvojošos svētku sajūtu!" uzsver aktieris.

Savukārt Liepājas teātra aktieris Marģers Eglinskis atzīst, ka, strādājot studijā pie dziesmas "Karameles" ieraksta, viņš bijis pārliecināts, ka top patiešām kaut kas skaists. "Tāpēc ar nepacietību gaidu, kad šo dziesmu varēs novērtēt mūsu klausītāji!" viņš atzīst.

Koncertos skan klausītāju iemīļotas dziesmas jaunās interpretācijās un īpašā daudzbalsībā – "Karameles", "Divi eņģeļi", "Zelta kamanas", "Mazā", "O, Sole Mio", "Tavas mājas manā azotē", "Ziemassvētku miera sardze", "Ziemas ceļa idille", "Brīvdiena" u.c. no Intara Busuļa, Dona, Mārtiņa Freimaņa, Igo, Lindas Leen u.c. dziedātāju repertuāra, kā arī citi – ne mazāk pazīstami Zigmara Liepiņa un Raimonda Paula "zelta" repertuāra skaņdarbi.

Turpmākie koncerti "Tenoru Jaunais gads" notiks:

11.janvārī Alūksnes Kultūras centrā
13.janvārī Madonas Kultūras namā
15.janvārī Jelgavas Kultūras namā
17.janvārī Smiltenes Kultūras centrā
20.janvārī Limbažu Kultūras centrā
22.janvārī Baložu Kultūras centrā
25.janvārī Babītes Piņķu Kultūrizglītības centrā
26.janvārī Cēsīs, CATA Kultūras namā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!