Foto: Mango

Šonedēļ uz lielajiem ekrāniem visā Latvijā nonāks jaunā igauņu un latviešu kopražojuma animācijas filma "Lote un Mēnesakmens noslēpums". Portāls "Delfi" piedāvā noskatīties grupas "Prāta vētra" līdera Renāra Kaupera multfilmai iedziedātās "Pingvīru dziesmas" video.

Kaupers sarakstījis arī filmas titulskaņdarbu "Mēnesakmentiņu dziesma" un viņa mūzika skan arī filmā "Lote no Izgudrotāju ciema".

Jaunā filma stāsta par Lotes un viņas draugu piedzīvojumiem, meklējot noslēpumaino Mēnessakmeni. Lote un ceļotājs Klauss savā aizraujošajā ceļojumā satiek vairākus krāsainus un īpašus filmas varoņus. Katra no šīm tikšanās reizēm palīdz Lotei uzzināt ko jaunu par pasauli.

Filmas režisori Janno Poldma un Heiki Ernits. Lomas latviešu valodā ierunājuši aktieri Anna Januškeviča, Juris Strenga, Jānis Jarāns, Edgars Lipors, Ainārs Ančevskis, Imants Pakalnietis, Jānis Kirmuška, Gunārs Placēns, Olga Dreģe, Gundars Āboliņš, Anita Sproģe, Pēteris Liepiņš, Maija Apine, Pēteris Šogolovs, Olga Dreģe, Armands Berģis u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!