Foto: DELFI

Jāzepa Vītola 6. starptautiskais pianistu konkurss šogad notika no 18. līdz 26. oktobrim. Portāls "Delfi" iepazīstināja ar tā dalībniekiem un aicināja balsot par savu favorītu konkursa finālā.

Šīgada konkursa trijās kārtās spēkiem mērojās 19 jaunie pianisti no deviņām valstīm.

Nenoliedzami lielāko intrigu klaviermūzikas cienītājiem piedāvās konkursa fināls un laureātu koncerts - tā ir reta iespēja redzēt vienkopus savas paaudzes spēcīgākos talantus, kas tikuši cauri konkursa pirmās un otrās kārtas dzirnavām. Kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un diriģentu Mārtiņu Ozoliņu fināla un laureātu koncertos uzstāsies jaunie talanti no Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Ukrainas un Japānas.

24. oktobrī pulksten 19 Lielajā Ģidlē uzstājās pirmie trīs Jāzepa Vītola 6. starptautiskā pianistu konkursa finālisti - Ajane Macura (Japāna), kura izpildīja Ludviga van Bēthovena Piekto koncertu Mibemol mažorā op. 73, Antoņina Suhanova (Latvija), kura izpildīja Sergeja Rahmaņinova Rapsodiju par Paganīni tēmu op. 43 un Motiejus Bazars (Lietuva), kurš izpildīja Sergeja Prokofjeva Trešo koncertu Do mažorā op. 26.

Savukārt 25. oktobrī pulksten 19 Lielajā Ģildē uzstājās otri trīs Jāzepa Vītola 6. starptautiskā pianistu konkursa finālisti - Dainis Tenis (Latvija), kurš izpildīja Sergeja Rahmaņinova Otro koncertu do minorā op. 18, Andrejs Telkovs (Krievija), kurš izpildīja Edvarda Grīga Koncertu la minorā op. 16 un Oleksijs Kovaļenko (Ukraina), izpildīja Sergeja Prokofjeva Trešo koncertu Do mažorā op. 26.

Balsojuma uzvarētājs tiks paziņots 26. oktobrī, kad Lielajā Ģildē notiks konkursa laureātu apbalvošana, kā arī laureātu koncerts kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri.

Portāls "Delfi" patur tiesības anulēt negodīgi veiktos balsojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!