Ar koncertu Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā 21.novembrī noslēdzās Latvijas Radio kora rīkotais pirmais jauno komponistu kora skaņdarbu konkurss, portālam "Delfi" pavēstīja kora pārstāvji.
Konkursa otrās kārtas žūrijā darbojās komponisti Artūrs Maskats, Ēriks Ešenvalds un Andris Dzenītis, Latvijas Radio 3 Klasika redaktore Sandra Ņedzvecka un diriģents Sigvards Kļava.

Par trim labākajām kompozīcijām žūrija atzina Anitas Miezes "Tempus", Sabīnes Ķezberes "Timor et tremor" un Annas Veismanes darbu "Gaisma pār viņiem", kas tika apbalvoti ar naudas prēmijām.

Pārējie konkursa finālisti - Anitra Tumševica, Klāvs Liepiņš, Renāte Stivriņa un Austra Savicka saņēma atzinības rakstus un balvas no Latvijas Radio.

Konkursā tika piešķirta Latvijas Radio 3 Klasika balva, kuru saņēma Anita Mieze par skaņdarbu "Tempus". Renāte Stivriņa ieguva Latvijas Mūzikas akadēmijas un Latvijas Radio kora balvas par skaņdarbu "Rorate caeli". Īpašas balvas saviem jaunajiem kolēģiem - Anitai Miezei, Sabīnei Ķezberei, Anitrai Tumševicai un Austrai Savickai pasniedza Latvijas Komponistu savienība.

Jauno komponistu konkursa rīkotāji un žūrija izsaka pateicību visiem komponistiem, kuri iesniedza vērtēšanai savas kompozīcijas. Kopā tika iesniegtas trīspadsmit partitūras, no tām konkursa pirmajā kārtā žūrija izvēlējās 7 labākās kompozīcijas, kuras Latvijas Radio koris atskaņoja Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā diriģentu Kaspara Putniņa un Aināra Rubiķa vadībā.

Žūrijas priekšsēdētājs diriģents Sigvards Kļava pēc konkursa izteica atzinību par jauno komponistu rezultātiem un aktīvo dalību, kas apliecina šāda veida konkursu rīkošanas aktualitāti. Sigvards Kļava pauda gatavību arī turpmāk veidot sadarbību starp Latvijas Radio kori un Latvijas Mūzikas akadēmijas kompozīcijas katedru un tās studentiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!