Šajā nedēļas nogalē uz rokenrola un vasaras svinēšanu aicinās divi festivāli – jau tradicionālais "Fontaine Festival" Liepājā un pirmo reizi notiekošais festivāls "Pīlādzis", Pīlādžu mototrasē Stelpē.

"Fontaine Festival" koncerti norisināsies uz četrām skatuvem, uz kurām divu dienu laikā uzstāsies ap 30 "dzīvo" grupu. Koncertus sniegs virkne pašmāju un ārvalstu grupu. Festivāla mākslinieku vidū būs grupas "Tā Tā Tā", "Nasty Smile", "Backflow", "The Briefing", "AlisP", "Oranžās Brīvdienas", "All Day Long", "SIA Radikal", kā arī festivāla galvenie mākslinieki - grupa "Skyforger".

Tāpat festivāla viesu vidū būs "Gurzuf" no Baltkrievijas, "The Capital Beat" un "The Souls" no Somijas, "AC/DC Tribute" no Lietuvas, "Red Car Burns" no Itālijas, "Electric Suicide Club" no Francijas un "Phonomik" no Dānijas.

Pērkot biļeti pasākuma laikā uz abām dienām tā maksās 7 latus, bet uz vienu dienu 4 latus.

Festivāls "Pīlādzis" šogad notiek pirmo reizi, un, kā uzsver pasākuma rīkotāji, tas būs paredzēts visdažādāko vecumu auditorijai.

Festivālā uzstāsies Goran Gora, "The Wow", "ēnas", "Double Faced Eels", "Pienvedēja Piedzīvojumi", "Linga", "Wild", "Out Of Control", "Agnia&Automatic Eye"(Somija), "Triānas Parks", "Pērkons", "Inokentijs Mārpls" un citi. Pasākumā dejas spēlēs "Radio 101" dīdžeji.

Festivāla ietvaros paredzētas šova sacensības motokrosā, kurās piedalīsies Latvijas labākie motobraucēji un Baltijas ātrākā daiļā dzimuma pārstāve Inga Pīlādze. Sacensības norisināsies disciplīnās: tāllēkšana, braukšana uz aizmugurējā riteņa! Paredzēts interesants šovs, kurā piedalīsies arī komandas mehāniķi un tiks noskaidrots labāko, ātrāko, sportiskāko mehāniķi!

Darbosies "Dirty Deal" kinotelts, kurā tiks demonstrētas dažādas filmas, savukārt mazie skatītāji varēs noskatīties Neatkarīgā teātra "Kabata" un "Umka.lv" izrādi "Brēmenes muzikanti".

Būs kafejnīcas, atrakcijas bērniem, netradicionālās sporta spēles, konkursi un akcijas.

Biļetes uz festivāla divām dienām maksā 9 latus. Iepriekšpārdošanā visās "Biļešu servisa" kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!