Foto: Publicitātes foto
Rīgas Sv. Jāņa baznīcā 15. decembrī 20:00 ciklā "Vakara sarunas Jāņa baznīcā" notiks Latvijas Radio kora 70 gadu jubilejas ceturtais koncertu "Dziesma". Kā norāda Latvijas Radio kora sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Žilinska, šis būs jubilejas kulminācijas koncerts.

Mūzikā un sarunās par tēmu DZIESMA tiksies bijušie un esošie Latvijas Radio kora diriģenti un kormeistari, kā arī Rīgas Sv. Jāņa baznīcas mācītājs Juris Zariņš. Sarunas vadīs Orests Silabriedis.
Sadarbībā ar Rīgas Sv. Jāņa baznīcu un žurnālu "Mūzikas Saule" Latvijas Radio koris jau otro gadu aicina uz "Vakara sarunām Jāņa baznīcā", tajās, tēmas neiegrožojot konfesionālos rāmjos, klausītāji tiek rosināti pārdomām par 21. gadsimta vērtībām, kas ļauj cilvēkam būt saskaņā ar pasaules kārtību vai vismaz tiekties uz šo saskaņu.

Svētku koncerta programmā iekļautas vienīgi latviešu komponistu dziesmas – gan no kora darbības pirmajiem gadiem (Teodora Kalniņa komponētā "Mūzas stunda"), gan opusi, kas gadu gaitā kļuvuši par Radio kora repertuāra ziedu, gan arī īpaši korim un kora grupai sacerēti skaņdarbi, kas tapuši sadarbībā ar jaunākās paaudzes komponistiem. Koncertā skanēs Lūcijas Garūtas, Mārtiņa Brauna, Jura Karlsona, Artura Maskata, Raimonda Paula, Pētera Plakida, Pētera Vaska, Maijas Einfeldes, Jura Ābola, Andra Dzenīša, Ērika Ešenvalda un Santas Ratnieces mūzika, ko dziedās Latvijas Radio koris un diriģēs Imants Kokars, Centis Kriķis, Edgars Račevskis, Leons Amoliņš, Ivars Bērziņš, Ivars Cinkuss, Juris Kļaviņš, Kaspars Putniņš un kora galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs Sigvards Kļava.

Biļetes "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!