Foto: Publicitātes foto
Ar Latvijas Nacionālās operas solistu koncertu, muzikālām brokastīm un iedvesmojošām sarunām šogad, 25. jūnijā Raiskuma pagasta Ungurmuižā norisināsies "Mazie Ungurmuižas svētki", portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Svētku centrālais notikums būs operas solistu koncerts, kurā piedalīsies Sonora Vaice, Laura Grecka, Marlēna Keine, Raimonds Bramanis, Rihards Mačanovskis, Rihards Millers un operas klavieru trio Ilzes Ozoliņas vadībā.

Programmā skanēs ārijas un dueti no populārām franču un krievu komponistu operām, bet otrajā daļā Ungurmuižas dārzā tiks izdziedātas V.A. Mocarta operas "Figaro kāzas" mūžam nerimstošās kaislības. Vakara vadītāji – Evita Zālīte un Valmieras teātra aktieris Ivo Martinsons. Koncerta sākums plkst. 19.00.

Svētku diena sāksies plkst. 11.00 Ungurmuižas restorānā, kur viesi būs gaidīti uz "Muzikālajām brokastīm" kopā ar Laimi Rācenāju un akordeonistu Kasparu Gulbi (ieeja 15 eiro, rezervācija pa t. 25652388).

No plkst. 15.00 līdz 16.00 viesus gaidīs netālu esošā Jāņa un Gunas Rukšānu ziedu paradīze "Jaunrūjas", kur dārznieki izrādīs savu dārzu . Vakarā Ungurmuižā tiks atklāta Gunas Rukšānes ziedu izstāde.

Plkst 17.00 Ungurmuižas Tējas namiņā tiks aizsākta jauna tradīcija "Sarunas, kas iedvesmo". Sarunās par Brāļu draudžu pēdām Vidzemē stāstīs vēsturnieks Jānis Šiliņš, rakstniece un vairāku vēsturisku romānu autore Inguna Bauere un Valmieras teātra aktieris Ivo Martinsons.

"Mazie Ungurmuižas svētki" aizsākušies gluži kā mājas koncerts, kurā idejas autore, dziedātāja Evita Zālīte, uzaicināja pianistu Pēteri Plakidi un dažus operas kolēģus nodziedāt nelielu koncertu Ungurmuižas parkā. Tā pirms divpadsmit gadiem piedzima "Mazie Ungurmuižas operas svētki".

"Mazie, jo koncertā nav operai tik svarīgā orķestra spozme, bet jau vairākus gadus ir brīnišķīgs operas klavieru trio. Nav cilvēku masas, bet ir uzticama, atsaucīga un sirsnīga publika. Svētkos dzied izcilākie pašmāju operas solisti un muižas dārzā valda ļoti intīma, tikai šai baroka laika pērlei piemītoša gaisotne," pasākumu raksturo tā rīkotāji.

Ieejas maksa 15 eiro. Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un pirms koncerta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!