Foto: Weatherman90 / cc
1. novembrī pasaulē slavenākais bundzinieks vienrocis, grupas "Def Leppard" dalībnieks Riks Allens atzīmē 50 gadu jubileju.

Allens dzimis 1963. gadā Lielbritānijā un jau kopš agras bērnības viņu īpaši saistījusi bungu spēle - būdams vien desmit gadus vecums, puisēns pierunājis savus vecākus iegādāties bungu komplektu.

Jau pēc pusgada Allens dibinājis un spēlējis kopā ar savu grupu - "Smokey Blue".

15 gadu vecumā mūziķis pievienojies grupai "Def Leppard", bet 1979. gadā, kad Allens bija 16 gadus vecs, viņš nolēma pamest mācības, lai pilnībā nodotos muzikālajai karjerai.

1984. gada pēdējais vakars Allenam kļuva liktenīgs - nopietnā autoavārijā viņš zaudēja roku. Allens brauca nepiesprādzējies un sadursmes rezultātā tika izsviests no spēkrata, bet viņa kreisā roka - norauta.

Nelaimes brīdī mūziķim klāt bija kāda netālu dzīvojoša medmāsa, kas viņam sniedza neatliekamo palīdzību un centās sniegā saglabāt viņa norauto locekli, taču, neraugoties uz viņas pūlēm un mediķu darbu, Allens roku tomēr zaudēja.

Lai arī Allens nav vienīgais bundzinieks vienrocis un daži bungas spēj spēlēt pat vispār bez rokām, viņš noteikti minams kā pirmais un spilgtākais piemērs, tāpēc, ka, atšķirībā no citu žanru mūziķiem, rokmūziķiem ir savi spēles "kanoni", kas krietni atšķiras no citiem žanriem, kur konkrēta tehnika nav tik būtiska.

Traģiskais notikums, kas varēja pielikt punktu mūziķa karjerai, tomēr neliedza Allenam ar ģimenes un draugu palīdzību atgriezties apritē - viņš sāka spēlēt īpaši viņam izveidotu hibrīdbungu komplektu, bet jau 1986. gadā ar "Def Leppard" uzstājās rokfestivālā "Monsters of Rock".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!