Foto: Itar-Tass/Scanpix
Pagājušajā nedēļā Londonā pasniegtas rokmūzikas žurnāla "Kerrang!" balvas. Divās nominācijās uzvarējusi grupa "30 Seconds to Mars", savukārt par "Kerrang!" leģendu kronēts Ozijs Osborns, bet par rokmūzikas ikonu nosaukts Aliss Kūpers.

Amerikāņu grupa "30 Seconds To Mars" saņēmusi divas balvas – trešo gadu pēc kārtas kā labākā ārvalstu grupa, bet viņu dziesma "Huricane" atzīta par labāko singlu.

Grupa pēc balvas pasniegšanas uzsāks savu Eiropas turneju, uzstājoties vairākos Eiropas festivālos un koncertzālēs, tai skaitā arī Tallinā, 21. jūnijā.

"Šī atkal ir lieliska iespēja pateikties mūsu brīnišķīgajām ģimenēm un faniem visā pasaulē, ir jauki atzīmēt mūsu trako skrējienu šādā pasākumā," saņemot balvu teica "30 Seconds to Mars" līderis Džarets Leto.

Par labāko britu grupu tika nosaukta "You Me At Six", kurai balvu pasniedza nominācijas trīskārtējie uzvarētāji grupa "Bullet For My Valentine". Par labāko albumu atzīts grupas "Bring Me the Horizon" veikums "There Is a Hell, Believe Me I've Seen It. There Is a Heaven, Let's Keep It a Secret".

Grupa "My Chemical Romance", kas bija nominēta piecās kategorijās, mājup devusies ar vienu balvu – par labāko video dziesmai "Na Na Na". Par labāko koncertgrupu atzīta "All Time Low", bet balvu "Klasiks dziesmu autors" saņēmusi grupa "Biffy Clyro".

Žurnāla "Kerrang!" iedvesmas balva tikusi grupa "Def Leppard", bet "Kerrang!" slavas zālē uzņemta grupa "Korn".

Balvu pasniegšanas ceremoniju vadīja Skots Aians no "Anthrax" un Korijs Teilors no "Slipknot". Ietekmīgā rokmūzikas žurnāla "Kerrang!" balvas tika pasniegtas jau 18. reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!