Latvijas mūziķa Pita Andersona albums "Brass-A-Billy" ASV saņēmis "Just Plain Folks Music Awards" balvu kā labākais 2008./2009. gada rockabilly albums, portālu "Delfi" informē mūziķa menedžments.

28. un 29. augustā ASV mūzikas galvaspilsētas Nešvilas divās slavenākajās koncertu zālēs "Wildhorse Saloon" un "B.B. King Blues Club", kurās regulāri uzstājas pašas populārākas Amerikas country, blues, rock un rockabilly zvaigznes, notika konkursa noslēguma etaps.
No 1500 dažādu kategoriju albumu un dziesmu nominantiem, kas pretendēja uz uzstāšanos noslēguma ceremonijas koncertos, žūrija atlasīja 20 māksliniekus koncertam klubā "B.B. King" un 30 māksliniekus lielajam svinīgajam koncertam "Wildhorse Saloon" apbalvošanas ceremonijas laikā, tostarp arī Pitu Andersonu. Latvijas mūziķi pavadīja slavenā Ņuorleānas pianista Boba Malouna (Bob Malone) orķestris. Noslēguma ceremonija tika translēta internetā ar 'LiveCast.com' palīdzību un bija pieejams visā pasaulē tiešraidē online režīmā.

Katrā kategorijā tika noteikts viens uzvarētājs un trīs augstāko vietu ieguvēji.

"Kad, pasvītrojot, ka esmu pirmais mūziķis no Latvijas, kas ir vinnējis pirmo vietu, nosauca manu disku un manu vārdu, neticēju, ka tas viss notiek realitātē."- tā Pits Andersons.

Koncertā, kurā piedalījās visdažādāko mūzikas stilu pārstāvji no visas pasaules, un balvu pasludināšanas laikā klāt bija vairāku mūzikas izdevumu korespondenti, kā arī producenti, no kuru puses tika izrādīta nopietna interese arī par Pitu. Viņš tika uzaicināts uz "Mark Mosrie Photography" fotostudijas sesiju, daudzkārt intervēts, kā arī tika apspriesta iespēja ierakstīt jaunu rockabilly albumu ASV 2010. gada pavasarī.

"Sarunās ar dažādu klasiskās mūzikas kategoriju nominantiem, bija patīkami dzirdēt, ka pasaulē ir zināmi tādu izcilu Latvijas mākslinieku vārdi, kā Gidons Kremers un Mariss Jansons".

"Būtu gan bijis patīkami būt novērtētam kādreiz arī Latvijā. 2009. gada Latvijas Gada Balvā pat nebiju piedalījies, jo tam bija nepieciešams nez kāpēc atdot 49(!) diskus žūrijas novērtēšanai par brīvu, ko man, godīgi sākot, bija vienkārši žēl. Atšķirībā no Latvijas, ASV žūrija man neprasīja nevienu disku. Un tā arī bija maza, bet patīkama nianse", - smejas Pits Andersons.

"Just Plain Folks Music Awards" (JPF) konkursā, atšķīrībā no parējiem ASV notiekošajiem konkursiem (Grammy Awards, CMA Awards, Emmy Awards, Academy Awards, Tony u.c.) nesalīdzināmi plašāk tiek izskatīti arī pretendenti ārpus ASV.

Šis konkurss jau ir kļuvis par vislielāko mūzikas konkursu pasaulē. Tas šogad aptvēra 83 mūzikas žanru kategorijas un atlasīja pretendentus starp 42 000 mūzikas albumiem un 560 000 dziesmām no 163 valstīm.

"Just Plain Folks" (JPF) ir 1998. gadā nodibinātā nekomerciāla mūziķu, komponistu, dziesmu tekstu autoru un producentu apvienība, kuras mērķis ir dot jebkuram pasaules mūziķim, neatkarīgi no viņa izcelsmes valsts vai leiblu lieluma, iespēju tikt pamanītam. Megaproducentu un lielo ierakstu kompāniju mūziķu darbi JPF konkursā piedalās līdzās pārējiem, tādējādi konkurence ir sīva, bet taisnīga, jo iespējas visiem ir vienādas. Moto, pēc kura žūrija atlasa labākos albumus ir "Does the music move you?" ("Vai mūzika spēj aizraut?").

Darbs pie pēdējo divu gadu labāko albumu un dziesmu atlases ilga 17 mēnešus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!